Jaarlijks wordt er de audio- en technologiebeurs IFA georganiseerd in september, maar nu laat de organisatie weten het evenement niet af te gelasten maar wel te laten doorgaan in een andere vorm. De Duitse regering stelde namelijk voorop dat alle evenementen (die plaatsvinden voor 24 oktober) niet meer mochten doorgaan indien er meer dan 5.000 bezoekers verwacht worden.

De afgelopen weken is de organisatie, gfu en Messe Berlin, druk in de weer om in te spelen op deze nieuwe ontwikkeling. Zo zijn ze nog op zoek naar alternatieve concepten om het evenement toch te laten doorgaan. Ze geven ook nog aan dat het concept zich al in een vergevorderd stadium bevindt. Elk jaar opnieuw hebben ze 1 doel voor ogen: een wereldwijde showcase in elkaar boksen met technologische innovatie en tegelijkertijd een ontmoetingsplaats creëren voor fabrikanten, merken, media en retailers.

”We verwachtten deze ontwikkeling gezien de constant veranderende pandemie en stellen op prijs dat we nu een duidelijk regelgevingskader hebben dat ons, onze partner Messe Berlin, en onze exposanten om gedetailleerde plannen te maken voor IFA 2020”.

– Hans-Joachim Kamp, gfu Consumer und Home Electronics

Er is nog niet officieel bekend gemaakt wanneer het concept uit de doeken zal gedaan worden, maar we verwachten wel dat het evenement zich vooral online en digitaal zal afspelen. Heb je dus vrienden of familie die je graag eens zou willen onderdompelen in de AV-wereld? Dan is dit misschien wel een uitgelezen kans.

Wil meer weten of op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Hou dan zeker de website van IFA in de gaten.