Een DA-converter gebaseerd op een 32-bits Hyperstream II DAC, dat is hoe we de nieuwe M6sR DAC van het Britse Musical Fidelity mogen omschrijven in een notendop. Uniek aan dit apparaat is dat het beschikt over de Roon Tested certificering én dat de productie volledig gebeurt binnen Europa.

Dit hebben ze naar eigen zeggen vooral gedaan omdat ze met dit nieuwe paradepaardje willen gaan voor de hoogst mogelijke kwaliteit. De M6sR is in feite eigenlijk de opvolger van hun eerdere M6s DAC. De specificaties en audiofiele prestaties zijn veelal gelijklopend bij beide modellen. Musical Fidelity belooft hiermee kleinere toleranties, een lange levensduur, een goede bouwkwaliteit en een geluidsweergave om van te smullen.

De nieuwe DAC beschikt over 7 digitale ingangen waarvan drie coaxiaal, drie optisch en één USB aansluiting. Er wordt ondersteunen geboden voor verschillende soorten signalen waaronder:

  • PCM-signalen tot 32-bit / 384 kHz
  • DSD 64/128 (DoP) en DSD 256 (native)

Alles wat binnenkomt op de ingangen kan, indien gewenst, ge-upsampled worden naar 32-bit bij 768 kHz.

Het frequentiebereik gaat van 2 Hz tot 90 kHz bij een niveau van -3 dB. De kanaalscheiding bedraagt 105 dB binnen het bereik 20 Hz – 20 kHz. De S/R-verhouding is meer dan 120 dB en volgens hun website zou de totale harmonische vervorming kleiner moeten zijn dan 0,0012 procent.

Verder heeft het audiomerk ook nog een hoofdtelefoonversterker ingebouwd. Deze kan een vermogen leveren van maximaal 1,5 Watt bij een impedantie van 32 Ohm. Sluit je een hoofdtelefoon aan die een impedantie heeft tussen de 10 en 600 Ohm? Dan zal de nominale uitgangsimpedantie 40 Ohm zijn. Hier willen we graag nog aan opmerken dat het frequentiebereik zal lopen van 20 Hz tot 50 kHz.

De Musical Fidelity M6sR DAC is 44 x 10 x 38 cm groot en heeft een gewicht van 6,9 kg. Als je het apparaat graag in huis wilt halen dan kan je kiezen uit een zwarte of zilveren afwerking. Voor meer informatie surf je best eens naar de website van Musical Fidelity.

Verkooppunten van het merk musical-fidelity