’s Werelds eerste luidspreker met zwevende conus, dat is in een muzikale ‘notendop’ de Ilumnia Magister speaker die sommige van jullie misschien al kenden. Deze unieke luidspreker beleefde voor het eerst zijn wereldpremière op de XFI Premium Audio Show en werd warm onthaald door het grote publiek.

Ilumnia MagisterIlumnia lanceerde eerder al in 2017 ‘s werelds eerste elektromagnetische floating cone driver zonder spider, zonder surround. Deze vederlichte zwevende conus met elektromagnetische suspensie is ultra snel, meer dan 99% lineair en bijna volledig ruisvrij.

Omdat de spider en surround ontbreken, wordt de muziek ook niet opgeslorpt door deze elementen en wordt het signaal omgezet in beweging zonder verlies. Het resultaat? Dat is het meest gedetailleerde en natuurlijke geluid dat vandaag de dag verkrijgbaar is in de high-end markt.

Het hele project is gestart vanuit een passie voor hifi en muziek en het duurde maar liefst zeven jaar om een speaker te ontwikkelen die volledig van de grond af is ontworpen. En dat met enkel en alleen 1 doel in het achterhoofd: de grenzen van het mogelijke op vlak van audio te verleggen en met de Ilumnia Magister zijn ze daar meer dan in geslaagd!

Ook bij AudioPerfect zijn ze alvast helemaal overtuigd want recent hebben ze aangekondigd dat ze nu ook Ilumnia zullen opnemen in hun assortiment. Binnenkort kan je er trouwens ook de unieke Ilumnia Magister mkII vloerstaande luidsprekers gaan ontdekken in demo, allen uitkijken daarnaar dus!

Ben je nog niet zo bekend met het technische concept van de Ilumnia Magister? Je ontdekt er alles over in deze video.

Verkooppunten van het merk ilumnia