Met groot genoegen kondigde JBL recentelijk de prestigieuze JBL Classic Line aan, die vanaf nu te bewonderen is bij onder anderee Noir et Blanc in Brussel. Het gevestigde audiomerk, met een lange geschiedenis, staat synoniem voor een ongeëvenaarde geluidskwaliteit. Of je mag rekenen op de nodige innovaties, die de muzikaliteit alleen maar ten goede komen? Absoluut.

In de showroom van Noir et Blanc schittert vanaf nu een selectie van JBL Classic Line‘s paradepaardjes. Denk maar aan de Classic L-100 MK2, Classic L-82 MK2 en 4305P luidsprekers. En dat is nog lang niet alles. Ook de nieuwste elektronica uit de JBL Classic Line wordt gepresenteerd. Hoe? In de vorm van de SA550-versterker en CD350 CD-speler. Binnenkort worden daar de TT350-platenspeler en MP350-streamer aan toegevoegd.

JBL’s geschiedenis is doordrenkt met innovatieve doorbraken die de audio-industrie hebben getransformeerd. Het merk heeft altijd een standaard gezet als er wordt gesproken over een ongeëvenaarde geluidskwaliteit, met inbegrip van een opmerkelijk design. Sinds de oprichting heeft JBL continu bewezen dat superieur geluid en esthetische pracht perfect samen kunnen gaan.

JBL Classic Line

Een perfect voorbeeld daarvan: de JBL Classic Line. De modellen uit deze serie halen hun inspiratie uit de legendarische L100 Century-luidsprekers uit de jaren 70. Ze zijn voorzien van een iconische Quadrex-gril, kenmerkende witte conuswoofers en een authentieke afwerking in notenhoutfineer. Dit zorgt ervoor dat deze speakers er net zo fantastisch uitzien als ze klinken.

De titanium dome tweeters met waveguides, cast-frame woofers, midrange drivers en geavanceerde crossover-netwerken tillen de muziekbeleving naar een hoger niveau. De Classic Series brengt je dichter bij de kern van muziek. Het is een eerbetoon aan de JBL Legend.

In de jaren 70 werden veel albums geproduceerd met behulp van de dynamische klanken van JBL Studio-monitoren. De JBL 4310-luidsprekers van James B. Lansing werden al snel de referentie voor professionele studio’s. Er waren op een gegeven moment meer JBL Monitors in Amerikaanse studio’s dan alle andere merken samen. Het karakteristieke ‘West Coast Sound’, met zijn droge, dynamische en heldere geluid, vond al snel zijn weg naar modellen voor thuisgebruik. Met een opvallend moderne voorkant voor die tijd, maar met dezelfde driverconfiguratie en iconische L-Pad toonregeling. Een klassieker werd geboren: de JBL L100.

De L100 bracht het referentiegeluid van de studio naar de huiskamer. Dit exemplaar werd enorm populair. Het was dé luidspreker van die tijd. Naast de L100 zijn verschillende varianten gecreëerd, waaronder de 4312. Nu, bijna 50 jaar later, herintroduceert JBL deze fantastische klassiekers, voorzien van moderne technologie en minstens zoveel plezier.

Klaar om dit zelf te ervaren?

Met de verrijking van JBL’s Classic Line omarmen ze bij Noir et Blanc niet alleen het merk, maar ook een erfenis van ongeëvenaarde geluidskwaliteit. Noir et Blanc nodigt jullie dan ook uit om de meesterlijke wereld van JBL’s audio-excellentie zelf te ervaren. Je bent van harte welkom in de Charleroise Steenweg 154, 1060 Sint-Gillis (Brussel).

Noir et Blanc Brussels Hifi Show 2023

Verder blikken we al heel graag vooruit. Waarom? Er staat een opmerkelijk evenement voor de deur. Zoals je wellicht al hebt gezien, zal binnenkort de Noir et Blanc Brussels Hifi Show doorgaan. Deze show is een uitgelezen kans voor audioliefhebbers om de nieuwste audioproducten te ontdekken. Ideaal om je te laten onderdompelen in de wereld van toonaangevende geluidstechnologie.

Verkooppunten van het merk jbl-classic-premium