Het is zover: JBL’s langverwachte Classic Elektronica Serie is nu beschikbaar. Na een aankondiging in Las Vegas en een onthulling in München is deze nieuwe reeks verkrijgbaar. Alle elektronica binnen deze line-up is complementair met de populaire Classic speakermodellen zoals de zoals de L100 en L82 (op vlak van uiterlijk). Picture perfect! Echter, het is vooral een indrukwekkende verzameling audiotoestellen die een knipoog geven naar het beste uit het verleden. Hoewel JBL voornamelijk bekend staat om zijn uitgebreide assortiment luidsprekers, wordt al snel duidelijk dat deze nieuwe apparatuur niet zomaar uit de lucht is komen vallen. Het massieve geborstelde aluminium front doet denken aan de legendarische SA600 versterker uit de jaren 60, waardoor een gevoel van nostalgie wordt opgeroepen.

De serie omvat de SA550 geïntegreerde versterker, MP350 streamer, CD350 CD-speler en TT350 platenspeler. Het uitgebreide JBL-aanbod wordt in één klap verrijkt. Met de expertise van Mark Levinson en Arcam, inclusief een sterke focus op JBL’s dynamische geluid, belooft deze serie een uitzonderlijke audiokwaliteit. Of ze nu afzonderlijk gebruikt worden of in combinatie met de JBL Classic luidsprekers. Deze vier modellen zullen ongetwijfeld de harten van vele audiofielen veroveren.

JBL SA550 Classic geïntegreerde versterker

JBL Classic Series ElektronicaEen tijdloze klassieker met een modern vermogen: het zou een perfecte beschrijving kunnen zijn van deze geïntegreerde versterker. De SA550, een parel van de nieuwe JBL Classic Elektronica Serie, is een eerbetoon aan de legendarische SA600 versterker uit de jaren 60. Met zijn retro frontplaat, en zijpanelen van walnoothout, roept het herinneringen op aan het verleden. Onder deze nostalgische verschijning schuilt moderne Harman-versterkertechnologie. Met een efficiënte klasse G versterkertopologie levert de SA550 90 Watt per kanaal bij een impedantie van 8 Ohm.

De versterker beschikt over 3 digitale ingangen (Coaxiaal en Toslink) en 4 analoge ingangen. Dankzij de ingebouwde phono-voorversterker is er één analoge ingang gereserveerd voor een platenspeler. Deze is geschikt voor zowel MM- als MC-elementen. Met AptX Adaptive Bluetooth kan er zelfs draadloos naar muziek geluisterd worden via Bluetooth. De SA550 heeft een adviesprijs van 1.999 euro.

JBL MP350 streamer

JBL Classic Series ElektronicaNaadloos verbinden met jouw muziekwereld? Het kan. De MP350 deelt zijn retrostijl met de SA550 en fungeert als ideale partner voor muziekstreaming. Verbind de MP350 met je netwerk en geniet van eindeloze muziekopties via Apple AirPlay 2, Google Chromecast, Spotify Connect of TIDAL Connect. Of je kan profiteren van de talloze voordelen die Roon Ready biedt? Absoluut. De MP350 biedt ondersteuning voor Hi-Res audio.

Deze telg beschikt over een interne DAC. Zo kan de MP350 streamer eenvoudig gekoppeld worden met de SA550 of andere apparaten. De digitale uitgangen maken het mogelijk om de digitale-analoge conversie verder te optimaliseren met een externe DAC. Met zijn slanke profiel van nog geen 5 cm hoogte, combineert de MP350 bescheidenheid met elegantie. De MP350 heeft een adviesprijs van 999,- inclusief BTW.

JBL CD350 Classic CD-speler

JBL Classic Series ElektronicaDe heropleving van de CD wordt werkelijkheid met de CD350. In een tijdperk waarin muziekstreaming en vinyl de overhand nemen, biedt de JBL CD350 Classic CD-speler een mooie aanvulling. Erg geschikt voor muziekliefhebbers met een indrukwekkende CD-collectie. Met zijn robuuste CD-lade is de CD350 compatibel met CD’s, CD-R’s en CD-RW’s die FLAC, WAV en MP3-bestanden bevatten.

De USB-ingang maakt het mogelijk om muziek af te spelen vanaf een USB-stick met een resolutie tot 24 bit/96 kHz. Net zoals zijn streaming-tegenhanger is de CD350 voorzien van zowel digitale als analoge uitgangen, waardoor het een veelzijdige aanvulling is in diverse audio-opstellingen. De CD350 neemt het afspeelgemak van digitale muziek ter harte, terwijl het trouw blijft aan zijn retro esthetiek. De CD350 heeft een adviesprijs van €899 euro.

JBL TT350 Classic platenspeler

JBL Classic Series ElektronicaMet de TT350 Classic platenspeler brengt JBL de magie van vinyl terug tot leven. Het staat als een paal boven water: een Classic Elektronica Serie zou niet compleet zijn zonder een platenspeler. De TT350, een waar genot voor vinyl-liefhebbers, is een solide draaitafel met een walnoothouten basis. Inclusief een stevig aluminium plateau en een gebogen arm met een vooraf geïnstalleerde Audio Technica Moving Magnet Cartridge. Deze elementen zorgen niet alleen voor een strakke en klassieke uitstraling, maar ook voor een indrukwekkende muziekweergave.

De Direct Drive motor staat garant voor nauwkeurige draaisnelheden van 33.3 en 45 rpm. De instelbare voetjes, met demping, maken een stabiele plaatsing mogelijk. Dankzij de RCA-uitgangen aan de achterkant kan dit exemplaar eenvoudig aangesloten worden op een phono-voorversterker. De TT350 heeft een adviesprijs van 1.099 euro.

JBL Classic Series Elektronica

Met de JBL SA550 geïntegreerde versterker, MP350 streamer, CD350 CD-speler en TT350 platenspeler, breidt JBL de indrukwekkende Classic Serie verder uit.

Verkooppunten van het merk jbl-classic-premium