Artnovion heeft zopas zijn nieuwe Flow-lijn bekendgemaakt. Deze lijn is een combinatie van een performance akoestische basis met een zorgvuldig gekalibreerde diffusor. Wat houdt dat nu in? Deze dubbele functie breekt met de traditionele “old-school” parameters in een akoestisch design. De ideale organische oplossing om een te hoge nagalmtijd te reduceren en de ruimtelijke akoestiek te verbeteren.

De akoestische elementen worden gevormd door een akoestisch schuim, dit in combinatie met Helmholtz resonators door het creëren van ingesloten luchtcompartimenten. De parallel houten lijnen zorgen voor diffusie en creëren een uniform reflecterend patroon en een homogeen geluidsveld. De panelen zijn ontworpen om met een zo klein mogelijk oppervlak zo goed mogelijk te presteren.

Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden dankzij het parametrische design, dit zorgt ervoor dat de Flow-panelen  met hun flexibele opbouw enorm boeiend kunnen zijn. Een mooie, organische akoestische wand is zo binnen handbereik. Afhankelijk van het de hoek waaruit er gekeken wordt, verandert het uitzicht van het paneel. Hierdoor wordt er een constante flow gecreëerd.

Dankzij de selectie van natuurlijke of gelakte houten latten en een variatie aan brandvrije stoffen, vindt iedereen wel wat hij zoekt. Een nieuwe akoestische dimensie van mogelijkheden.

Bekijk ook zeker de video hieronder om een goed beeld te krijgen van een Flow-paneel:

Verkooppunten van het merk artnovion