Wanneer we aan de apparatuur van de modellen van CocktailAudio denken, denken we automatisch aan een CD-loopwerk en ripfuncties. Maar daar is nu voor de eerste keer verandering in gekomen met de N15D. dit is “slechts” een netwerkserver/streamer, USB DAC en hoofdtelefoonversterker.

Met de N15D van CocktailAudio is het mogelijk om een audiosysteem te transformeren tot netwerkstreamer, een computer uit te rusten met een hoogwaardige USB DAC of een kan een volwaardig compact audiosysteem gecreëerd worden door actieve luidsprekers aan te koppelen.

Aan de voorzijde van het apparaat bevindt zich een 6,35 hoofdtelefoonuitgang. Ook voor moeilijker aanstuurbare hoofdtelefoons is deze geschikt. Dankzij stapjes van 0,5 dB kan de volume heel nauwkeurig geregeld worden. Maar ook met de app kan dit geregeld worden.

De DAC maakt gebruik van de fameuze 32Bit/384kHz ESS ES9018K2M Sabre 32 Reference DAC, de gepatenteerde Hyperstream DAC, in combinatie met de meest geavanceerde USB Audio digitale signaalprocessor van dit moment, de XMOS 64bit/1000MIPS 16 Core. Zo kan niet alleen PCM tot 32Bit/384 kHz worden gedecodeerd, maar ook DSD, DSD 256 (Direct Stream Digital) en DXD (Digital eXtreme Definition). Ook wordt MQA ondersteund. N15DDe N15D biedt zelf ruimte voor muziek op te slaan op een optionele interne harde schijf (2.5” SATA harddisk of SSD), met een opslagcapaciteit tot 2 TB.

Het apparaat kan dienen als muziekserver (met ingebouwde harddisk) die via het thuisnetwerk andere netwerkspelers van Cocktailaudio van muziek kan voorzien. Maar ook andere netwerkspelers zoals die van Elac Discovery, Sonos, Heos of Bluesound.

Heel wat muziekdiensten worden ondersteund: Tidal, Qobuz, Deezer, Spotify Connect en Napster. Amazon Music en HIRESAUDIO zijn nog in voorbereiding. Internetradio maakt gebruik van de diensten van Airable (TuneIn). Maar ook Airplay wordt ondersteund en de N15D is RoonReady.

De winkelprijs is € 649,00 en het apparaat is beschikbaar in zwart en zilver.

Meer informatie is te vinden op www.cocktailaudio.nl

Verkooppunten van het merk cocktail-audio