Tijdens TP Vision Live 2022, zowat de ‘jaarlijkse hoogmis’ voor de gespecialiseerde AV-vakpers omtrent alles wat te maken heeft met Philips TV & Sound, werden er uiteraard heel wat nieuwe producten gelanceerd waar we jullie eerder al vanop de hoogte brachten in deze meest recente nieuwsberichten. Maar dat was nog niet alles want Kostas Vouzas (CEO Europa & Amerika) en CMO Martijn Smelt maakten van de gelegenheid gebruik om hun bedrijfsresultaten van 2021 kenbaar te maken. En die waren al minstens even impressionant als de nagelnieuwe sfeervolle belevingsproducten die werden voorgesteld…

TP Vision, moederbedrijf van Philips TV & Sound, liet tijdens het online persevenement weten dat vooral Philips Sound én het premium Ambilight tv-segment een bedrijfsstijging van maar liefst 17% hebben gecreëerd. Daarmee wordt het dus erg duidelijk dat hetgeen TP Vision op de markt brengt, erg in de smaak valt bij het grote publiek.

Allereerst: Philips Fidelio. Deze beleefden alvast een zeer succesvol jaar. Door de herlancering van Philips Fidelio kwam het portfolio in een stroomversnelling. Dit werd deels ondersteund door een warme ontvangst van de Philips Fidelio X3- en L3-hoofdtelefoons en de B97 soundbar. Hoewel TP Vision het Fidelio-merk volledig moest herbouwen, is de omzet op jaarbasis verviervoudigd en worden verdere stijgingen voorspeld met de introductie van nieuwe productlijn in 2022.

Lees ook


Philips 55OLED806 Review 4K televisiePhilips 55OLED806: Review 4K televisie

 


 

Ook niet te missen: sporthoofdtelefoons én de samenwerking met de Wings for Life World Run. Door de verdere groei vanwege de GO-sportserie die in 2021 werd gelanceerd, zag Philips Sound de populariteit van hun speciale sporthoofdtelefoons alleen maar stijgen. In 2022 zullen ze zich dan ook meer richten op het sportsegment met de lancering van nieuwe hoofdtelefoons en robuuste, draagbare draadloze speakers.

Wie Philips zegt, zegt automatisch ook Ambilight. Zonder twijfel. De tv’s die uitgerust zijn met hun unieke Ambilight-technologie bleef sterk groeien. Mede dankzij een stijging van 53% in de verkoop van OLED-modellen. Inclusief de premium OLED+-sets met Bowers & Wilkins-geluidssystemen. De populariteit van Philips OLED Ambilight-tv’s is te danken aan de ultrascherpe beeldkwaliteit van de set op basis van de nieuwste technologieën, waaronder Philips’ P5 AI-beeldprocessor. Zo mochten verschillende Philips OLED-tv’s ook heel wat gerenommeerde prijzen in ontvangst nemen. Waaronder die van EISA.

Waar de aandacht op gevestigd mag worden: The One to watch. Dé belofte van hun Philips Performance Series. Hierbij wordt benadrukt dat deze ‘The One-tv’ alles heeft wat een consument nodig heeft: kwaliteit en prestaties van een premiummodel. Maar dan met een ultraconcurrerend prijskaartje.

“Ambilight has also played a key role in the continued consumer popularity for the company’s inno-vative Performance Series concept.”

Algemeen kenmerkend voor het Philips-merk? Hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid. TP Vision heeft zowel duurzaamheid als MVO geformaliseerd tot een kernonderdeel van het bedrijf met zijn eerste jaarlijkse duurzaamheidsrapport in 2021. Het bedrijf heeft aanzienlijk meer geïnvesteerd in duurzaamheid en MVO aangezien beide centraal staan in de toekomst van Philips TV & Sound. Met ingang van 2022 zullen de eerste concrete acties van het duurzaamheidsrapport in werking treden. TP Vision zal stoppen met het produceren van full-colour bedrukte tv-verpakkingsdozen.

Naast de samenwerking met de Wings for Life World Run zal TP Vision zich bovendien gaan inzetten voor The Explorers door het creëren van archiefcontent van het natuurlijke, culturele en menselijke erfgoed en de wonderen op aarde. Philips TV zal content van The Explorers gebruiken voor tv-demo’s van Philips, om zo de bekendheid van het project te helpen vergroten.

Daarnaast zal hun bestaande samenwerking met Bowers & Wilkins en Team Jumbo Visma  in 2022 verdergezet worden. Nieuwsgierig naar alle verdere details aangaande de populariteit van TP Vision’s merken? Je leest er hier alles over.

Verkooppunten van het merk philips