Audio Research, het gerenommeerde Amerikaanse audiobedrijf, heeft zojuist aangekondigd dat hun populaire Ref 160M Mono eindversterker een upgrade krijgt in de vorm van de Ref 160M MKII. De upgrade is het resultaat van nieuwe inzichten en ontwikkelingen die tijdens de productie van het vlaggenschipmodel, de Ref 320M, zijn ontstaan. Klinkt als muziek in de oren!

Audio Research Ref 160M MKIIDe Ref 160M MKII maakt gebruik van nieuwe interne componenten en bekabeling, wat volgens Audio Research een indrukwekkende impact heeft op de laagweergave. De upgrade verhoogt de soliditeit en elasticiteit van de laagweergave, terwijl het High Definition klankkarakter van Audio Research met nog meer elan en zeggingskracht aan de luidsprekers wordt opgelegd. De dynamische talenten van de 160M worden met de upgrade nog verder uitvergroot, wat resulteert in een nog vloeiender en detailrijker klankspektakel.

Een ander interessant aspect van deze upgrade is dat bestaande Ref 160M-eindversterkers kunnen worden opgewaardeerd met al het goeds uit de MKII-versie. De upgrade kan worden uitgevoerd door Audio Research-dealers en heeft een prijs van € 6.990,- per eindversterker.

Lees ook


Audio research I/50 reviewAudio Research I/50 Review geïntegreerde buizenversterker

 


De Ref 160M MKII Mono eindversterker is per direct leverbaar en heeft een adviesprijs van € 22.490,- per stuk. Hoewel er nog geen aankondiging is gedaan over een MKII-versie voor de Ref 160S Stereo, is het mogelijk dat dit in de toekomst nog zal worden overwogen.

Met de upgrade van de Ref 160M laat Audio Research wederom zien dat ze zich blijven inzetten voor de ontwikkeling van hun producten en het verbeteren van de audiokwaliteit. Voor audiofielen die op zoek zijn naar een nog betere luisterervaring, lijkt de Ref 160M MKII een uitstekende optie te zijn.

Verkooppunten van het merk audio-research