Met de Leto Ultra brengt het in de Verenigde Staten gevestigde Zesto Audio een gloednieuwe voorversterker op de markt. Het systeem is gemaakt op basis van buizen en zal de reeds uit productie gehaalde Leto 1.5 vervangen. Wanneer we de Leto Ultra mogen verwachten en voor welke adviesprijs is nog niet zeker.

Zesto Audio Leto Ultra

Het signaalpad van de Leto Ultra is volledig op buizen gebaseerd, maar ontwerper Counnas heeft voor dit model een nieuwe 12DW7/ECC832 configuratie geïmplementeerd. Naar eigen zeggen zou dit het meest zuivere en muzikale signaalpad bieden voor een audiosignaal.

De nieuwe Leto Ultra voorversterker van Zesto Audio heeft een ongebruikelijke zes-positie ‘Presence’- regelaar.

“Deze regeling past de harmonische balans in het middenbereik en de hoge frequenties aan, zodat je kunt regelen wat je misschien te helder, scherp of agressief vindt.”

– George Counnas, Zesto

Daarnaast heeft de Leto Ultra voorversterker drie niveau’s van versterkingen (3dB, 6dB en 9dB) voor elke ingang en er zijn drie volledig gebalanceerde ingangen via de transformator en drie andere ongebalanceerde ingangen. De fabrikant heeft ook een nieuwe infrarood afstandsbediening geïntroduceerd die het mogelijk maakt om op afstand de ingang, het volume, de aanwezigheid, de muting, de mono/stereo schakeling en de gain aan te passen.

Zesto Audio Leto Ultra

“Dit is een uitzonderlijk handige tool die de inconsistenties van mastering vanaf elke bron aanpakt. Het is gemakkelijk tijdens het spelen aan te passen met de afstandsbediening of handmatig voor elk muziekstuk.”

Momenteel heeft Zesto Audio nog niet officieel laten weten wanneer we de Leto Ultra mogen verwachten in de Benelux.