Daar is ie dan: de 16Switch van English Electric. Zoals de naam het al doet vermoeden betreft dit een GbE switch die voorzien is van 16 poorten. Dit spiksplinternieuwe model heeft maar liefst dubbel zoveel aansluitingen in vergelijking met zijn ‘kleinere broer’, de 8Switch die eerder al zijn introductie kende. Net als de 8Switch is de 16Switch geoptimaliseerd voor het streamen van muziek en video.

De 16Switch brengt naar eigen zeggen de bewezen voordelen van de 8Switch naar grotere netwerken. Het apparaat beschikt over 2 onafhankelijke rijen van acht hoogwaardige Gigabit Ethernet-poorten. Deze kunnen ingesteld worden als twee onafhankelijke 8-wegswitches of ze kunnen gebruikt worden als één 16-wegs apparaat. Makkelijk toch?

“The 16Switch has been designed to offer high noise-isolation and low electrical noise. It uses two highly accurate customised TCXO’s with an accuracy of 0.1ppm, allowing the 16Switch to generate higher-accuracy network signals.”

Iedere netwerkzone is voorzien van een eigen geïsoleerde klok zodanig dat de TCXO-modules eventuele ongewenste interferentie uit het schakelcircuit kan laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. De ‘aandrijving’ gebeurt door twee onafhankelijke geïsoleerde voedingen. Dit alles resulteert in een hoogwaardige netwerkkwaliteit die aangestuurd wordt door de zeer nauwkeurige TCXO-kloktechnologie.

Lees ook


The Chord CompanyThe Chord Company heeft groot nieuws

 


 

Bij het luisteren naar gestreamde muziek gaat het niet alleen om metingen en cijfers. We geloven dat de prestaties van de 16Switch zelfs de meest doorgewinterde digitale scepticus kunnen verrassen. Aldus English Electric.

Het verbeteren van de netwerksignaalkwaliteit brengt toch wel aanzienlijke voordelen met zich mee bij het afspelen van muziek en video. Zowel gestreamd als via NAS-schijven. De 16x 100/1000 Base-T Gigabit Ethernet-poorten maken het zelfs mogelijk om de meest veeleisende opstellingen aan te sluiten.

Ook nog leuk om te vermelden is dat elke 16Switch geleverd wordt met een gratis Chord Company C-Stream kabel van 75 cm. Benieuwd naar alle verdere details? Je ontdekt er hier alles over.

Verkooppunten van het merk english-electric