Onlangs mocht Sony vol trots twee nieuwe paradepaardjes toevoegen aan hun indrukwekkende portfolio: de SRS-RA5000 en SRS-RA3000. Naar eigen zeggen twee ultieme Premium draadloze speakers die garant staan voor een eersteklas, naadloze luisterervaring. Of je nu leest, kookt, werkt of naar je favoriete muziek luistert? Beide modellen weten er wel raad mee!

Zowel de SRS-RA5000 als de SRS-RA3000 zijn uitgerust 360 Reality Audio-technologieën en vult zo op die manier de ruimte met ontspannend geluid, zowel verticaal als horizontaal. Zo kan er een brede ‘sweet spot’ gecreëerd worden. Meer weten over 360 Reality Audio-tracks? Lees dan zeker eens dit bericht.

De RA5000 en RA3000 zijn o.a. voorzien van geluidskalibratie die zorgt voor optimale geluidsprestaties. Gewoon de Immersive Audio Enhancement-knop op de RA5000 ingedrukt houden en er zal een gedetailleerde geluidskalibratie-aanpassing uitgevoerd worden voor optimale audioprestaties aangepast aan de kamer waarin hij is geplaatst.

Voorbij zijn de dagen van het gedoe met je afstandsbediening om een consistent volume te creëren. Mede door de Auto Volume-functie, op zowel de RA5000 als de RA3000, neemt het de ‘stress’ weg bij het vinden van het perfecte volume voor elke track. De speakers lossen dit probleem handig op door elk nummer te analyseren en automatisch af te spelen op een consistent volume. Makkelijk toch?

De RA5000 is ook gecertificeerd voor superieure geluidskwaliteit door High-Resolution Audio playback. Er zijn een drietal omhoog gerichte speakers ingebouwd die muziek verticaal verspreiden, terwijl de drie middelste speakers het geluid horizontaal verspreiden. De luidsprekereenheid bevat neodymiummagneten met een hoog magnetisme en een met mica versterkt cellulair diafragma dat de luidspreker kracht geeft en toch een compact formaat behoudt. Deze worden aangevuld met een subwoofer die helpt om de kamer te vullen met een rijke, diepe bas.

De RA3000 bereikt omnidirectioneel geluid met diepe bassen door gebruik te maken van een speaker met volledig bereik, een diffuser die geluid in elke richting door de kamer verspreidt en een dubbele passieve radiator om een diepe bas te produceren. De tweeterbalk produceert geluidsgolven die elkaar overlappen, zodat er een omhoog gericht golvenpatroon ontstaat.

Zowel het SRS-RA5000 als het SRS-RA3000-model zijn ondertussen al verkrijgbaar. Respectievelijk voor een adviesprijs van 550 en 300 euro.

Verkooppunten van het merk sony