Vorige week stelde Logitech G, een merk van Logitech, twee nieuwe producten voor. Deze producten behoren tot hun rijtje van high-performance gaming gear. Beide zijn uitgerust met Lightsync-technologie die ervoor zorgt dat de game-ervaring nog indrukwekkender wordt door middel van licht- en geluidseffecten.
De Logitech G560 PC gaming speakers zijn de eerste luidsprekers die gebruik maken van de Logitech G Lightsync-technologie. Zij synchroniseren licht- en geluidseffecten met de gameplay waardoor de speler een nog betere ervaring krijgt.
De luidsprekers hebben een RMS-vermogen van 120 watt met een piek tot 240 watt. Hierdoor is de kwaliteit van de audio van zeer goede kwaliteit. Ook 3D-audio met DTS:X Ultra 1.0 is mogelijk zodat in-game positionele audio heel realistisch kan weergeven worden. Deze twee opties gecombineerd geeft de gamer een heel mooie ervaring. Niet alleen tijdens het gamen kan van de Lightsync-technologie genoten worden, maar ook met video en muziek.
De verlichting en animatie-effecten van de Logitech G650 kunnen helemaal naar eigen keuze worden vormgegeven met zijn vier verlichtingszones en met wel 16,8 miljoen kleuren. Er zijn meerdere opties om de luidsprekers te kunnen connecteren: USB, 3,5 mm en Bluetooth. Ze beschikken over ingebouwde Logitech Easy-Switch-technologie, waardoor het heel gemakkelijk wordt om te kunnen wisselen tussen 4 verschillende aangesloten apparaten.
Deze speakers worden vergezeld met het Logitech G513 mechanische gaming keyboard. Dankzij RGB-verlichting en ondersteuning van Lightsync, wordt het niveau van het keyboard design van Logitech naar een hoger niveau getild.
Ook dit product heeft Lightsync RGB. Er zijn twee verschillende varianten met Romer-G mechanische toetsen en ook extra handpalmondersteuning kan toegevoegd worden voor extra comfort. De Romer-G Tactile en Romer-G Linear. De Tactile-versie is ideaal voor gamers die directe feedback willen door middel van zacht voelbare feedback, terwijl de Linear eerder een vloeiende toetsaanslag heeft. De toetsen van de keyboards reageren tot wel 25% sneller dan de snelste concurrent op een afstand van 1,5 mm, en dit gecombineerd met een low-force 45g activering dat zorgt voor near instant-responsiviteit.
Vanaf april dit jaar zullen de speakers en het keyboard wereldwijd beschikbaar zijn tegen een prijs van €249,00 voor de Logitech G560 PC gaming speaker en €179,00 voor het G513 mechanische gaming keyboard.

Verkooppunten van het merk logitech