Goldmund, het Zwitsers gevestigde audiobedrijf, kondigde vorige week een nieuwe geïntegreerde versterker aan. Ze noemen hem de Telos 7 NextGen. Volgens Goldmund zou het één van de meest spectaculaire geïntegreerde stereoversterkers zijn die ze gemaakt hebben. Dit nieuwe model is op de markt gekomen als vervanger van de Metis 7.

De versterker heeft een vermogen van 175 Watt (8 Ohm) dat elk high end luidsprekersysteem (stereo) gemakkelijk kan aansturen. Volgens Goldmund zou het mogelijk zijn om met het apparaat een heldere en gedetailleerd geluid de kamer in te sturen dankzij de frequentierespons van 20Hz – 20kHz (+/- 0,5 dB).

Goldmund Telos7

De Telos 7 NextGen bevat 1 analoge cinch-ingang en een drietal digitale ingangen.

  • 1 x optisch
  • 1 x coaxiaal
  • 1 x usb-ingang

Goldmund Telos7Daarnaast bevat het ook hun nieuwste aanpassing wat betreft het circuitontwerp. Er zijn verschillende ontwikkelaars betrokken geweest die mee hebben gezorgd voor de ontwikkeling van dit ontwerp.

Met zijn 25 kg is het niet aan te raden om hem alleen je kamer in te dragen. Ook de afmetingen (44 x 16,5 x 40 centimeter) maken het transport er niet makkelijker op. Maar de Telos 7 NextGen maakt het wel meer dan goed met zijn gemakkelijke gebruikersinterface. Dankzij de handige bronkeuzeschakelaar en de volumeknop wordt de bediening kinderspel.

Er wordt verwacht dat de geintegreerde versterker in de loop van het voorjaar beschikbaar zal zijn voor het grote publiek. Wil je graag meer weten? Dan adviseren we je om de website van Goldmund eens te bezoeken.

Verkooppunten van het merk goldmund