Vorige week lanceerde JBL haar eerste True Wireless Surround Soundbar met Dolby Atmos op CES 2020 in Las Vegas. Daarmee zet het audiomerk een nieuwe standaard voor home audio. Tergelijkertijd willen ze met de lancering van hun nieuwe soundbar zorgen voor de ultieme bioscoopervaring.

JBL Bar 9.1De JBL Bar 9.1 is echt gemaakt voor entertainment fans die zich volledig willen onderdompelen in hun favoriete film of sportprogramma om alles opnieuw te herbeleven. Om dit mee te realiseren, maakt de soundbar ook gebruik van Dolby Atmos. Zie je dus helikopters in de lucht cirkelen op je televisie? Dan moet de soundbar er voor zorgen dat je het luchtspektakel bijna kan voelen.

Er zijn 4 opwaartse Dolby Atmos drivers voorzien die volgens JBL het geluid naar nieuwe hoogtes moet brengen. Dat gebeurt onder andere door gebruik te maken van reflecties in de ruimte.

Het systeem kan zorgen voor 820 Watt aan vermogen. Op die manier ervaar je als luisteraar Oscar-waardige prestaties door het krachtige en kristalheldere geluid. Om de ervaring compleet te maken is er ook een 10-inch subwoofer met ingebouwde versterker die zorgt voor een krachtige en pulserende bas.

De soundbar biedt ook ondersteuning voor Dolby Vision. Er is een 4K video-ingang beschikbaar die de kijkervaring transformeert en de meest optimale beeldweergave realiseert op elk scherm. Daarnaast is er ook Chromecast en Airplay 2 ingebouwd waarmee dat eindgebruikers hun favoriete muziek naar de soundbar kunnen streamen.

JBL Bar 9.1

Hieronder nog een oplijsting van de voordelen van deze soundbar.

  • De ultieme bioscoopervaring
  • Afneembare luidsprekers met ingebouwde batterijen
  • Afspeeltijd van 10 uur
  • 10-inch draadloze subwoofer met eigen voeding
  • Ingebouwde Chromecast en Airplay 2
  • Draadloze Bluetooth®-streaming

Volgens Dave Rogers van HARMAN wordt de nieuwe standaard gezet voor audio in huis met de lancering van hun nieuwe JBL Bar 9.1 True Wireless Surround Soundbar. Daarnaast zijn ze ook heel euforisch wat betreft de toevoeging van Dolby Atmos.

In de loop van dit voorjaar zal de soundbar verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 999,- euro. Je kan hem bestellen bij grote retailers of via JBL.nl.

Verkooppunten van het merk jbl