De Rega Ania Pro, dat is het nieuwe mc-element wat gelanceerd wordt door het Britse audiobedrijf. De naam zou mogelijks afgeleid zijn van de meisjesnaam Anja. Volgens het merk zou dit nieuwe element instaan voor de strakke bassen, warme middentonen en nauwkeurige hoge frequenties voor een gebalanceerde en gedetailleerde prestatie.

Het mc-element maakt gebruik van het geavanceerde Vital-profiel nude-diamanten stylus. Rega wil met de Ania Pro elk minuscuul detail in het vinyloppervlak naar boven brengen.

Het element zit in een behuizing die is gemaakt van één stuk hoogwaarde aluminium. Bovendien bevat het ook de Rega’s driepuntsbevestiging die zou moeten zorgen voor de best mogelijke verbinding.

De interne bedrading wordt afgedekt dankzij de stijve (rode) afdekking gemaakt van PPS (polyfenyleensulfide). Het bevat ook een krachtige neodymiummagneet en een handgewikkelde spoel. De lage massagenerator is ook ongedempt en bevat ook een speciale rhomboid pivot voor de cantilever.

Volgens Rega zou de Ania Pro goed samen gaan met platenspelers zoals de Planar 3, Planar 6 of Planar 8. Het is nog niet bekend wanneer het nieuwe mc-element leverbaar zou zijn. In tussentijd kan je wel al eens een kijkje nemen op de website van Rega.

Verkooppunten van het merk rega