Het gerenommeerde Zwitserse audiobedrijf Goldmund heeft zojuist de Goldmund Telos 8800 gelanceerd. Deze krachtpatser met een gouden randje weegt maar liefst 265 kilogram. Dit betreft een high-end mono eindversterker met klasse AB versterking. Met een opmerkelijke output van niet minder dan 1.400 Watt bij acht Ohm, belooft de Telos 8800 buitengewone prestaties te leveren. De prijs is alvast even indrukwekkend.

Goldmund Telos 8800Goldmund’s Telos 8800 is beslist geen alledaags apparaat. Met een hoogte van 113 centimeter, is het een kolos die iets weg heeft van een koelkast voor rijkelui (qua uiterlijk dan). Deze mono eindversterker markeert het nieuwste hoogtepunt van Goldmund, het Zwitserse audiobedrijf dat zijn oorsprong vindt in 1978. De Telos 8800 heeft de capaciteit om 1.400 Watt te leveren bij acht Ohm. Dit getuigt niet alleen van brute kracht, maar ook van sonische verfijning die bijna elke luidspreker op aarde met gemak kan aansturen. De dempingfactor bedraagt 600.

De Telos 8800 neemt de troon in als het vlaggenschipmodel van Goldmund. Het is uitgerust met vier verschillende printplaten om een optimale systeemstabiliteit te waarborgen. Achter zijn gestroomlijnde grijze of zwarte façade, herbergt de Telos 8800 diverse verbeteringen. Deze versterker is onder andere uitgerust met Goldmund’s geavanceerde MKP zilver-gemetalliseerde polypropyleen filmkapcondensator. Deze biedt een stabiele voeding voor veeleisende belastingen tot een minimum van één Ohm.

Goldmund Telos 8800De Telos 8800 werkt volgens het klasse AB-versterkingsprincipe. Deze potige telg beschikt over een geavanceerde thermische beveiliging en kortsluitbeveiliging. Als er problemen gedetecteerd worden, schakelt de versterker snel uit om zowel de luidsprekers als zichzelf te beschermen.

De zijkanten van de behuizing van de Goldmund Telos 8800 fungeren als effectieve koellichamen. Ze worden bijgestaan door een secundair koellichaam van 17 centimeter wat de gelijkenis met een koelkast enkel vergroot. Verder is de versterker voorzien van volledig vergulde connectoren en schroeven. Dit bevordert een optimale signaaloverdracht, met inbegrip van een minimaal signaalverlies.

De afmetingen van dit reusachtige apparaat zijn 42 x 113 x 47 centimeter (B x H x D). Iedere eenheid weegt 265 kilogram. Ben je geïnteresseerd in de prijs, dan moet je eens bij een officiële Goldmund distributeur langsgaan. Schrikt dat je af? Dan valt de Telos 8800 hoogstwaarschijnlijk buiten je financiële bereik. Mocht je online toch een prijs vinden, vergeet dan zeker niet deze te verdubbelen voor een stereo-installatie.

Verkooppunten van het merk goldmund