Maak kennis met de nieuwe WiiM Pro Plus, een geüpgrade versie van de originele WiiM Pro muziekstreamer. Dit exemplaar belooft een verbeterde geluidskwaliteit dankzij een hoogwaardige AKM DAC, evenals een eenvoudige streaming. Inclusief een strak en compact ontwerp.

WiiM heeft als doel de uitgaven voor liefhebbers van muziek te verminderen. Dit willen ze bereiken door een superieure geluidskwaliteit aan te bieden via één enkel streaming apparaat. Hierdoor hoeven gebruikers geen ingewikkeld systeem aan te schaffen met extra bekabeling en een externe DAC.

WiiM Pro Plus

De nieuwe Pro Plus is uitgerust met een TI Burr-Brown ADC voor een 32 bit/192 kHz audiokwaliteit. Een ultrastille klok, verbeterde stroomvoorziening en een zorgvuldig ontwikkeld circuitontwerp minimaliseren vervorming. De ingebouwde AKM DAC ondersteunt zowel PCM als DSD, met een automatische omschakeling tussen beide formaten.

Deze streamer biedt uitgebreide connectiviteitsopties, waaronder RCA, optische en coaxiale uitgangen, evenals een Ethernet-poort. Als dat niet handig is? Ondersteunde spraakassistenten zijn onder andere Siri van Apple, Alexa van Amazon en Google Assistant. Gebruik de ingebouwde microfoon van de WiiM afstandsbediening om commando’s te geven, of maak gebruik van de traditionele knoppen zoals dempen, stand-by, volume en voorinstellingen.

Net zoals je mag verwachten van een specifiek muziekstreaming apparaat in deze tijd, zijn er talloze mogelijkheden op vlak van streaming. De Pro Plus ondersteunt onder andere AirPlay 2, Alexa Casting, Spotify Connect, TIDAL Connect, Qobuz, Amazon Music, Deezer en TuneIn. Ook is er ondersteuning voor Chromecast Audio, waarmee je rechtstreeks vanuit elke Chromecast-geschikte app kan streamen. Ondersteuning voor Roon Ready is op komst, hoewel er nog geen definitieve datum voor de lancering is vastgelegd.

Met de WiiM Home app kan je de Pro Plus eenvoudig instellen en bedienen. Regelmatige software-updates zorgen ervoor dat nieuwe functies (waaronder Roon Ready) in de toekomst toegevoegd kunnen worden, waardoor de WiiM steeds slimmer wordt.

WiiM Pro Plus

Dr. Lifeng Zhao, CEO van Linkplay Technology, zegt hierover: “Mijn visie voor de WiiM Pro Plus was om een product te creëren dat aansluit bij de wensen van onze gebruikers en hun ervaring met muziekstreaming naar een hoger niveau tilt. Dat is precies wat we bereikt hebben, met een superieure geluidskwaliteit, een vereenvoudigde installatie en een betaalbare oplossing die de verwachtingen overtreft.”

Met een opmerkelijke prijs, lager dan de huidige budgetmodellen, biedt de Pro Plus één van de meest betaalbare streamingopties op de markt. Met zijn uitgebreide reeks streamingfuncties zou het wel eens een belangrijke speler kunnen worden in een steeds competitievere sector.

Verkooppunten van het merk wiim