TP Vision kondigt aan dat de onlangs geïntroduceerde P5 Picture Processing engine in de loop van 2018 in nog meer modellen wordt geïntegreerd. Daarnaast meldt het bedrijf dat de nieuwe 8000-sets worden uitgebreid met NanoLed-technologie en kleurengamma panelen. Ook wordt de beeldtechnologie HDR + 10 vanaf het tweede kwartaal aangeboden op speciaal daarvoor geselecteerde modellen.
HDR10 + is een nieuwe standaard die compatibel is met en effectiever is dan de al bestaande HDR10-standaard.
2017 bewees dat HDR10 al voor uitzonderlijk goede kleurprestaties en scherpte zorgde door het produceren van uitzonderlijk heldere wit- en donkere zwarttinten.
De prestaties van HDR10 worden echter beperkt door Static Tone Mapping, wat leidt tot onvermijdelijke compromissen. Van scène tot scène moet worden gekozen tussen òf het bijstellen van schaduwdetails in donkere scènes òf het highlighten van details in felle en kleurrijke scènes.
HDR10 + biedt Dynamic Tone Mapping door gebruik te maken van dynamische metadata. Dit zorgt ervoor dat de contrast- en kleurcurven voor elke scène afzonderlijk zijn in te stellen en per beeld verbeterd worden
Omdat HDR10 + -stromen zowel ingesloten statische als dynamische metadata kunnen verwerken, is HDR10 + met terugwerkende kracht compatibel. Daarom kunnen gebruikers van oudere tv-sets ook genieten van de vele voordelen die HDR10 biedt.
HDR10 + is een open standaard en is royaltyvrij, waardoor de consument dus geen extra kosten van de fabrikant hoeft te verwachten.
HDR10 + is vanaf het tweede kwartaal beschikbaar op alle nieuwe Philips 8000 TV’s en 2018 OLED-sets. Later dit jaar volgen meer modellen die met HDR10 + zijn uitgerust.
De onlangs gelanceerde en veelgeprezen Philips P5 Picture Processing engine leverde in 2017 al topprestaties en won meerdere Europese PQ-testen.
P5 heeft een overduidelijke en belangrijke prestatieverbetering neergezet voor de Philips flagship OLED-modellen. Daarom wordt P5 dit jaar in nog meer modellen geïntegreerd zoals onder andere de nieuwe 7000- en 8000-series en alle nieuwe OLED-modellen.
P5 biedt zowel een 25% hogere verwerkingsmogelijkheid als een 25% hogere verwerkingskracht en behaalt hiermee een ​​algehele prestatiewinst van 50% op beeldkwaliteit in vergelijking met de bestaande Perfect Pixel Ultra HD-engine.
Vijf pilaren bepalen samen de algehele beeldkwaliteit: perfectie van de bron, scherpte, kleur, contrast en beweging. De P5-engine is ontworpen om elk van de vijf pilaren individueel te kunnen analyseren en adresseren.
De P5 heeft met vijf processors ineen de nodige verwerkingskracht om de immense hoeveelheid data te verwerken die Ultra HD- en 4K-afbeeldingen tegenwoordig met zich mee brengen. Het verminderen van meerdere chips naar één leidt ook tot een snellere overdracht van de verwerkte data, met een betere timing en verbeterde controle over het hele verwerkingsproces als gevolg.
De verbeteringen van de P5 zijn aangebracht bij de bron. Een groot deel van de beelden die op onze tv’s verschijnt, bevat ergerlijke visuele imperfecties. De P5 Source Perfection corrigeert en vermindert ruis zonder dat bijkomende vervelende, wazige beelden ontstaan. Door het geïntegreerde Smart Bit Enhancement-systeem wordt 8-bits video uitgebreid naar circa 14-bits precisie, waardoor streperig beeld wordt uitgesloten. Dit zorgt voor een vloeiende weergave zonder verlies van details.
Om de beeldscherpte te verbeteren, beschikt de P5-engine over een nieuwe detailmeter, een detailverbeteringsfunctie en een verbeterde scherptemeter. De detailverbeteringsfunctie zorgt ervoor dat ieder beeld wordt verbeterd naar een scherper Ultra HD-beeld, wat leidt tot een zichtbaar contrastrijk beeld met fijnere lijnen en duidelijkere details, wat zorgt voor een betere diepte weergave. De verbeterde MPEG-meter zorgt voor een nauwkeurigere meting van de signaalkwaliteit.
Voor de verwerking van kleuren beschikt de P5-engine over een verbeterd Gamut Mapping System.
De P5-engine zorgt ook voor een aanzienlijke contrastverbetering door de integratie van Hybrid Log Gamma (HLG) en HDR10 +. HDR10 + beschikt over een nieuw lokaal contrastverbeteringssysteem en nieuwe ‘sparkle & darkel’-detectie en vermindering. Daarnaast zorgt HDR10+ voor een verbeterde HDR up-scaling voor niet HDR content. P5 brengt significante verbetering in de PQ-prestaties, waarbij het niet uitmaakt welke schermtechnologie gebruikt wordt. Door integratie van P5 in de nieuwe 7000-, 8000- en OLED-producten wordt de beeldkwaliteit van Philips TV naar een hoger niveau getild.

Schrijf je in voor de AV2D nieuwsbrief

Verkooppunten van het merk philips
Abonneer je ook op ons kanaal

Lees ook op AV2D

Recent nieuws

triangle capella actieve luidsprekers

Innovatie en vakmanschap: De actieve en nieuwe Triangle Capella luidsprekers

Met de introductie van de Triangle Capella luidsprekers is de wereld van High-End audio weer een leuk product rijker. Deze nieuwe actieve luidsprekers, gemaakt...
audio-technica ath-s300bt hoofdtelefoon

Audio-Technica lanceert ATH-S300BT: De langste batterijduur op de markt

Audio-Technica viert zijn 60-jarig jubileum met de introductie van de ATH-S300BT, een draadloze hoofdtelefoon die uitblinkt met een ongeëvenaarde batterijduur van 90 uur. Deze...
McIntosh MB25 Bluetooth Receiver

McIntosh Introduceert de MB25 Bluetooth receiver en transmitter

McIntosh heeft zijn nieuwste innovatie gelanceerd, de MB25 Bluetooth Receiver en Transmitter. Dit apparaat voegt Bluetooth-streaming toe aan elk hi-fi-systeem en kan elke bron...

Recente video's

Cascade dac MSB technologyvideo

Video: Interview met Daniel Gullman van MSB Technology

Tijdens de High End Munich beurs had AV2D het voorrecht om Daniel Gullman van MSB Technology te interviewen. Daniel deelde zijn inzichten over de...
The story of Linn

Het verhaal van Linn samengevat in een nieuwe video

Linn, een merk dat streeft naar muzikale perfectie. Ze presenteren met trots een nieuwe video. In het filmpje wordt hun unieke verhaal en rijke...
Alpha High End Brasschaat Magical Cost is No Object Show 2024video

Video: sfeerverslag van de Magical Cost is No Object Show bij Alpha High End

Het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 april stond bij Alpha Brasschaat volledig in het teken van de Magical Cost is No Object...