Het Japanse TAD brengt twee nieuwe eindversterkers op de markt, de M700 en de M700S. De ontwerpers hebben beide modellen symmetrisch opgebouwd t.o.v. elkaar. Bovendien is er ook gebruik gemaakt van de laatste technische snufjes. Helaas zullen ze dit jaar net niet meer leverbaar zijn.

Eerder kwam het bedrijf al op de proppen met de M600, maar met de komst van de nieuwe versie’s hebben de ontwerpers heel wat details herbekeken. Volgens TAD is de M700S bijvoorbeeld uitermate geschikt voor bi-amping, deze eindversterker is trouwens ook het stereo model.

TAD M700

In beide versterkers is gebruik gemaakt van een niet-magnetische weerstaand en multi-emitter transistors die zorgen voor een uitgebreid frequentiebereik dat gaat van 1 Hz tot 100 kHz (0 dB tot -3 dB). Daarnaast zijn ze allebei ook voorzien van een dubbel uitgevoerde voeding. In de behuizing zitten onder meer ook een aantal handgewikkelde transformatoren, ze hebben in totaal een vermogen van 2,8 kVA. Bovendien beschikken ze ook over verschillende afvlakcondensatoren. Op die manier kan ervoor gezorgd worden dat de stroom constant blijft.

De M700 heeft een vermogen van 350 Watt bij 8 Ohm en 700 Watt bij 4 Ohm, daarmee zet het Japanse TAD een krachtige eindversterker in de markt. Het stereomodel, de TAD M700S, kan 175 Watt aan 8 Ohm leveren of 350 Watt aan 4 Ohm per kanaal. De ontwerpers hebben het chassis zo ontworpen dat alle trillingen tot een minimum beperkt wordt.

De foto zou het niet doen vermoeden, maar de TAD M700 weegt maar liefst 74,5 kg. Met zijn 75,5 kg doet de M700S dat er nog een kilo bovenop.

Ben je nog op zoek naar een kerstcadeau voor iemand? Dan kan je één van deze eindversterkers misschien wel overwegen, maar hou dan wel rekening met een prijskaartje van 5 cijfers. Helaas komen ze ook pas in de loop van volgend jaar op de markt. Voor meer informatie over de nieuwe vlaggenschepen van TAD kan je terecht op hun website.

Verkooppunten van het merk tad