Met de hand gemaakt in de Welshpool-fabriek van het bedrijf in Powys, werd de kleine Elements Streamer eerder dit jaar getoond als een prototype op de Sound & Vision Show in Bristol, en is gebaseerd op dezelfde krachtige streamingmodule in Leema’s Quasar-versterker.

Het bevat een krachtige ESS 9018 Sabre DAC, met ESS-gepatenteerde 32-bit Hyperstreamä DAC-architectuur en de gepatenteerde Time Domain Jitter Eliminator-technologie, waarvan Leema zegt dat het input-clock jitter voor ongeëvenaarde duidelijkheid bij het streamen zal elimineren.

Naast het kunnen afspelen van muziek van alle telefoons, tablets, computers of NAS-schijven op een thuisnetwerk, heeft de Elements Streamer ingebouwde ondersteuning voor een groot aantal belangrijke streamingdiensten, waaronder Tidal, Deezer, Qobuz en vTuner-radio. Maar ook Spotify Connect wordt ondersteund, samen met het afspelen van bestanden van Dropbox en Microsoft OneDrive.

Op de achterkant van de netwerkstreamer bevindt zich ook een USB-ingang, naast de gebalanceerde en ongebalanceerde, optische en coaxiale digitale uitgangen. Twee Wi-Fi-antennes helpen de signaalstabiliteit van het apparaat, terwijl er natuurlijk een Ethernet-aansluiting is voor een bekabelde verbinding met het netwerk.

Verkooppunten van het merk leema-acoustics