Linn, de Schotse bouwer van high-end audioapparatuur, heeft een nieuwe netwerkspeler uitgebracht genaamd Linn Selekt DSM. De fabrikant belooft met de Selekt DSM “het gevoel terug naar digitale audio te brengen”. De netwerkspeler is naar verwachting vanaf oktober verkrijgbaar.

De Selekt DSM is modulair opgebouwd en is onder andere leverbaar met of zonder ingebouwde versterker. Ook kan hij voorzien worden van een geïntegreerde versterker module. De Linn Selekt DSM heeft standaard een phono-trap aan boord en er kan eventueel een module geplaatst worden met klasse D-versterkers. Deze versterkers kunnen twee keer 50 Watt aan acht Ohm of twee keer 100 Watt aan vier Ohm leveren. Ook kan er een Katalyst dac-module worden geplaatst.

“We zijn dol op de helderheid van digitale muziek, maar we houden ook van de tastbaarheid van fysieke muziekplaten”, aldus Gilad Tiefenbrun, Managing Director van Linn. “Het is gemakkelijk om te voelen dat we het contact met de meeslepende ervaring van het afspelen van een vinylplaat zijn kwijtgeraakt. De LP-selectie, de anticipatie tijdens die eerste pops en clicks en dat het afspelen van muziek slechts een swipe en een tik vereist. De Selekt DSM revolutioneert onze fysieke interactie met digitale muziek; elk aspect is met precisie ontworpen voor een voelbare en verrijkte luisterervaring.”

Op de bovenkant van de nieuwe Selekt DSM vindt de gebruiker een fysieke juweelachtige wijzerplaat en een aantal slimme drukknoppen. De netwerkspeler kan zonder app worden bediend. De geslepen glaswijzer begint te gloeien als hij wordt benaderd en draait als reactie op een aanraking. De aanpasbare slimme knoppen, die aanvoelen als pianotoetsen, reageren met gedetailleerde muziek informatie dat verschijnt op het onyx-zwarte OLED-display.

De nieuwe Selekt DSM bevat de nieuwe versie van Linn’s Space Optimization-technologie, een digitale signaalverwerking van Linn zelf waarmee ze willen zorgen voor het best mogelijke geluid en waardoor de vervormende effecten uit de omgeving worden verwijderd.

De Linn Selekt DSM kost €4840. Met een geïntegreerde versterker kost hij €6355 en met een Katalyst-dac €6655. Kies je voor zowel een geïntegreerde versterker als Katalyst-dac dan ben je zo’n €8170 kwijt. Omdat de fabrikant een slanke uitstraling wil, is de netwerkspeler alleen in het zwart verkrijgbaar.

Verkooppunten van het merk linn