De Amerikaanse luidsprekerfabrikant Magico heeft de M7 aangekondigd, een vloerstaande vierweg luidspreker met zes drivers. Terwijl in juni 2020 de vlaggenschip M9 het toneel betrad, brengt de Magico M7 alle technologische pracht van de M9 samen in een iets compacter formaat. Hoewel de M7 kleiner is dan zijn grotere broer, is het nog steeds een audiofiele droom voor muziekliefhebbers.

Magico S7 luidsprekerDe M7 is het geesteskind van Magico’s oprichter en CEO, Alon Wolf, bedacht als een toegankelijkere versie van de M9. Het technische team van Magico kreeg de opdracht om een volledig passieve 4-weg vloerstaande luidspreker te creëren. Het resultaat is de M7, met een indrukwekkende line-up van zes drivers, de nieuwste aandrijfeenheid-technologie, en een behuizing van koolstofvezel en aluminium met minimale resonantie.

De M7 omvat een geavanceerde tweeter en driver voor de middentonen, twee krachtige middenbasdrivers en twee woofers (12 inch), allen ontworpen om zowel frequentie- als tijddomeinvervorming tot een minimum te beperken.

Bij de M7 wordt dezelfde hoogfrequente driver van 28 mm gebruikt als in de M9, met een berylliummembraan dat verfijnd werd met een laagje diamant voor een sublieme geluidskwaliteit.

Magico S7 luidsprekerDe 5 inch middentoner van de M7 is voorzien van een Gen 8 Nano-Tec-conus gemaakt uit een aluminium honingraatkern, omringd door grafeen-doordrenkte koolstofvezel. Dit wordt ondersteund door een innovatieve constructie en een op neodymium gebaseerd systeem.

De twee negen inch middenbasdrivers maken gebruik van dezelfde Gen 8 Nano-Tec-conus, maar met een grotere spreekspoel van 127 mm en een dubbel neodymium systeem. Dankzij deze zeer gevoelige driver wordt een verbazingwekkende output van 120 dB verzorgd op 1 meter afstand.

Magico M7 luidspreker

De behuizing van de M7 is een meesterwerk op zich, met een monocoque koolstofvezel schaal en een aluminium frontschot, ontworpen om interne resonanties te minimaliseren en een fluisterstille werking te garanderen. Deze luidspreker weegt 239 kilogram en reikt tot een hoogte van 164 centimeter.

De Elliptical Symmetry Crossover, een essentieel onderdeel van de M7, brengt alle zes aandrijfeenheden naadloos samen voor een meeslepend geluid. Een op maat gemaakt ondersteuningssysteem zorgt voor stabiliteit en ruiseliminatie. De handtekening van Alon Wolf op een chromen plaat getuigt van zijn persoonlijke goedkeuring van elke M7 die de fabriek verlaat.

Magico S7 luidsprekerWat betreft specificaties: de M7 heeft een vierweg ontwerp met zes drivers, waaronder een beryllium tweeter, Gen 8 Nano-Tec conussen en een gevoeligheid van 92 dB. Met een impedantie van 4 Ohm en een frequentierespons van 18 Hz tot 50 kHz, vereist de M7 een aanbevolen vermogen van 50 tot 1.000 Watt.

Voor de levering verwacht men dat de Magico M7 beschikbaar zal zijn in het eerste kwartaal van 2024. Wat de prijs betreft, deze luidspreker is niet bedoeld voor degenen die naar de prijs moeten vragen, want wie dat moet doen, kan zich dit audiopareltje waarschijnlijk niet veroorloven.

Verkooppunten van het merk magico