Klein van formaat maar toch groot van geluid. Het is een korte samenvatting van de nieuwste geïntegreerde versterker die Mission recentelijk heeft uitgebracht. Ontdek de 778X. Een echte ‘krachtpatser’ waarbij eenvoud wordt gecombineerd met flexibiliteit. De Mission 778X kan gekoppeld worden aan een breed scala van luidsprekers. Ben jij op zoek naar een maximaal geluid én vermogen voor een prijsbewust budget? Dan is deze telg misschien wel iets voor jou.

Wie beter bekend is met de ‘geschiedenis’ van Mission weet dat het merk de afgelopen 45 jaar beroemd is geworden door haar luidsprekers die de normen van prijs, technologie en design hebben doorbroken. Maar daar is het niet bij gebleven. Mission was echter ook verantwoordelijk voor een aantal elektronica producten binnen het hifi segment.

Mission 778XZo is de 778X een revisie van een klassiek versterkerconcept, namelijk de Mission 778. De voorganger van Mission’s 778 was een betaalbare geïntegreerde versterker die genoot van een eenvoudige bediening maar ook zeer goede prestaties neerzette bij het aansturen van speakers.

De eenvoudige bediening is hetzelfde gebleven bij de Mission 778X, alsook de grote ‘trekkerige’ knoppen met inbegrip van heel wat ingangen. Het is een compacte, geïntegreerde versterker die geïnspireerd is op de jaren ’80. Deze telg is uitgerust zodanig dat het model tegemoet komt aan de eisen van moderne muziekliefhebbers.

Mission 778XModerne toevoegingen zoals de LED-indicatoren en de allesomvattende aansluitmogelijkheden verheven de 778X tot een geïntegreerde versterker die voldoet aan de hedendaagse ‘standaard’. De 778X van Mission is 65 Watt sterk bij 4 Ohm. Het audiomerk beklemtoont dat het signaalpad verder verfijnd is volgens de normen waar het bedrijf naar streeft.

De phonotrap is opgebouwd rond een JFET-schakeling met nauwkeurige RIAA-correctie. Hij is geoptimaliseerd voor MM-cartridges. Dit betreft een hoogwaardige, ruisarme ingang die een extra phono-voorversterker overbodig maakt.

Verder zal een trotse eigenaar kunnen rekenen op diverse aansluitingen: RCA lijningangen, digitale en coax aansluitmogelijkheden. Voor de ‘fans’ van draadloos is een bluetooth ontvanger ingebouwd. Er wordt ondersteuning geboden voor de aptX en AAC codec. Anders gezegd: een belangstellende profiteert van CD-prestaties door middel van deze draadloze optie.

Mission 778X

Als we kijken naar de digitaal-naar-analoog convertor: de 778X is uitgerust met een krachtige ESS ES9018K2M chip. Dit exemplaar is voorzien van een 32-bit HyperStream architectuur, inclusief Time Domain Jitter Eliminator. In de praktijk wil dat zeggen: een bemonsteringsfrequentie tot 384kHz (PCM) en DSD256. Muzikaliteit troef.

Hadden we al gezegd dat flexibiliteit de ‘middle name’ is van deze versterker? Hoofdtelefoons kunnen aangesloten worden. Het ontwerp is, qua prestaties, gelijk aan standalone hoofdtelefoonversterkers. Aldus Mission.

“The design offers high-speed output signal transition thanks to a high slew rate. The result is a dynamic, detailed and engaging performance with all manner of headphone types.”

De Mission 778X is dus een echte all-rounder. Detail, timing en dynamiek staan centraal volgens het bedrijf. Ongeacht de bron. Ontworpen voor de hedendaagse muziekliefhebber met een ‘knipoog’ naar hun geschiedenis. Benieuwd naar de specificaties? Dan biedt de productpagina een mooie uitkomst.

Verkooppunten van het merk mission