We zien het tegenwoordig steeds meer en meer: fabrikanten die inzetten op duurzaamheid. Ook dat is het geval bij Sonos. Zo heeft de fabrikant hun jaarlijkse ‘Listen Better Report’ uitgebracht. In dit rapport is een overzicht terug te vinden van de ESG-inspanningen die Sonos heeft geleverd. Concrete acties zijn opgenomen die werden ondernomen in functie van het Climate Action Plan dat het audiomerk lanceerde in 2021

Sonos heeft de toekomstvisie om in 2030 koolstofneutraal te zijn. 10 jaar later, in 2040, willen ze da reduceren naar 0. Klinkt ambitieus.

“We are driven by the belief that Sonos should have a positive impact on the lives of our customers, communities and the world around us.”

Het Listen Better Report schetst hoe we innovatie en vooruitstrevendheid inbrengen om  producten te creëren die ecologisch verantwoord zijn. Aldus Patrick Spence, CEO van Sonos. Het grootste voordeel voor jou als consument? De ‘levensduur’ van de Sonos producten zullen hier alleen maar baat bij hebben. Daarnaast worden de producten ook gemakkelijker om te repareren.

Lees ook


Sonos Beam Gen 2 Review soundbarSonos Beam (Gen 2): Review soundbar

 


 

Eerder dit jaar organiseerde Sonos een interne ‘top’ over energie-efficiëntie. Specialisten en deskundigen uit het hele bedrijf werden verenigd om een ‘roadmap’ te ontwikkelen voor het verder optimaliseren de efficiëntie.

Om de klimaatactie verder te versnellen, heeft Sonos een speciaal Product Sustainability-team samengesteld. Hun taak? Ervoor zorgen dat het ‘element’ duurzaamheid niet uit het oog wordt verloren in elke fase van het ontwikkelingsproces. Veiligere materialen worden gebruikt, alsook gerecyclede harsen en kunststoffen.

In 2022 bevatten de nieuwe productverpakkingen 90% papier, afkomstig van duurzame bronnen. Sonos is op weg om dat percentage ‘op te drijven’ naar 100 procent tegen 2025. Voor deze inspanningen kreeg het audiomerk ‘The Dieline Gold’ in de categorie Consumer Electronics, ‘IDEA Gold’ in de categorie Packaging, ‘IDEA Jury Chair Award’ en ‘Pentawards Silver’ in de categorie Home, Leisure and Other Markets.

Verkooppunten van het merk sonos