Looking forward to this new model, would love to hear these too, looks great, … en zo gaat het verder. Het is maar een greep uit de reacties op Facebook van enkelingen die, net zoals Neat Acoustics, erg enthousiast zijn naar aanleiding van hun aankondiging omtrent de spiksplinternieuwe Majistra luidsprekers. Een echte ‘aanwinst’, klinkt het.

Neat Acoustics MAJISTRAMet de lancering van deze tweeweg speaker, wordt het STRATA-portfolio van de Britse fabrikant nog verder uitgebreid met een vierde exemplaar dat, vol trots, mag staan naast ‘kleppers’ zoals de Ministra, Ekstra en Orkestra.

Wat niet kan ontbreken? Dan zijn ongetwijfeld de fundamentele ontwerpkenmerken die steevast in de STRATA reeks aanwezig zijn: een isobare basconfiguratie, een true-ribbon tweeter en een aparte sub-baffle voor de voorste drivers.

Dit nagelnieuwe exemplaar volgt het formaat van Neat’s befaamde Ministra, maar in dan in ‘grotere vorm’ met behulp van de drive unit line-up uit de Orkestra. Net als alle andere luidsprekers, is de crossover van de Majistra met de hand gebouwd volgens het principe van ‘point-to-point-bedrading’.

Lees ook


Neat Accoustics OrkestraNeat Acoustics presenteert nieuwe Orkestra luidspreker

 


 

De 164 mm bas-mid drivers produceren naar eigen zeggen een werkelijk fenomenale basuitbreiding en controle die meestal alleen te vinden is in grotere vloerstaanders.
In combinatie met de open, zuivere hoge frequenties van de ribbon-tweeter, brengt de Majistra een boeiende en overtuigende presentatie van muziek in de kamer. Aldus Neat Acoustics.

Klinkt veelbelovend. Hopelijk mogen we de Neat Acoustics Majistra snel verwachten in de Benelux. Fingers crossed!