Dat de gloednieuwe Attessa line-up van het welbekende Roksan er zat aan te komen, dat communiceerden we al in dit nieuwsbericht. Onder deze serie mochten we al rekenen op de Attessa Turntable, Attessa Streaming Amplifier, Attessa Integrated Amplifier met als kers op de taart: het Attessa CD Transport. Nu laat Monitor Audio Nederland weten dat de platenspelers én de versterkers uit de Roksan Attessa serie deze maand worden verwacht. Het CD Loopwerk komt een maand later.

Het ontwerpdoel van Roksan? Maak high-end audioapparaten met een degelijke constructie, een strak industrieel design zonder overbodige knoppen. Op die manier is alles simpel en intuïtief te bedienen. Ook voor audiobeginners. En dat maken ze natuurlijk helemaal waar met hun veelbelovende Attessa portfolio.

Roksan Attessa

Wat een plaatje. Toch? De Attessa productlijn komt onder de Kandy en wordt daarmee de nieuwe ‘instap’-lijn van Roksan.

“Onze filosofie? High-end hifi-kwaliteit toegankelijk maken voor iedere muziekliefhebber.”

Benieuwd naar wat deze belevingsproducten zo uniek maken? Hieronder vatten we het graag voor jullie kort samen.

Lees ook


Roksan AttessaRoksan’s Attessa line-up staat er

 


 

Allereerst: de Attessa Turntable. De draaitafel heeft natuurlijk de welbekende Roksan-kwaliteit aan boord. Gecombineerd met een nieuwe lichtgewicht Unipivot-toonarm, ingebouwde inschakelbare phonoversterker met lijnuit-signaal, een digitale snelheidsregeling, drukknopbediening, zwaar hardglazen draaiplateau en speciaal gedempte voeten. Bovendien is dit exemplaar standaard uitgerust met een Roksan Dana-element. Plug & play dus.

Vervolgens: het Attessa CD Transport. Deze wordt via de MaestroUnite communicatiebus één geheel met de versterker(s) en beide worden dus tegelijk bediend. Via de SPDIF-uitgang wordt het digitale signaal aangesloten op de versterker. Dankzij de streaming versterker kan het CD-loopwerk ook via de BluOS-app worden bediend.

Dan als derde: de Attessa Integrated Amplifier. Deze geïntegreerde versterker met een vermogen van maar liefst 2×130 Watt bij 4 Ohm. Verder heeft dit model: 5 digitale ingangen (optisch, coax en Bluetooth), 3 analoge ingangen waarvan 1 met MM-voorversterker, 2 analoge uitgangen en een ingebouwde DAC. Keuze zat.

En om het rijtje mooi af te sluiten: de Attessa Streaming Amplifier. Deze streaming versterker heeft dezelfde specificaties inclusief nog een LAN-aansluiting, wifi en ondersteuning voor BluOS multiroomweergave.

De Roksan Attessa-lijn is leverbaar in een zwarte of zilveren afwerking. De draaitafel is er in satijn wit en satijn zwart. De Attessa Draaitafel is leverbaar voor 1.250 euro, het Attessa CD-loopwerk voor 625 euro, de Attessa Geïntegreerde Versterker voor 1250 euro en de Attessa Streaming Versterker voor 1875 euro. Benieuwd naar meer? Surf zeker eens naar de website van Roksan en laat je verassen.

Zoals eerder al vermeld worden de platenspelers én de versterkers uit de Roksan Attessa serie (volgens Monitor Audio Nederland) deze maand verwacht. Het CD Loopwerk komt een maand later.

Misschien ook leuk om te vermelden. Wist je al dat Attessa vernoemd is naar Atossa, koningin van het machtige Perzische Achemenidische Rijk (ongeveer zo’n 2.600 jaar geleden)? Ze was getrouwd met Darius de Grote en moeder van Xerxes de Grote. Als we dit vertalen dan betekent de naam: bekwaam, bedreven, ontwikkeld, geleerd. En laat het nu net dat zijn dat volledig van toepassing is op de ontwikkelaars van deze nieuwe productlijn.

Verkooppunten van het merk roksan