De Petite, een speaker van Neat Acoustics die als eerste werd gelanceerd op de Heathrow Penta HiFi Show in september 1991. Inderdaad, dat is ondertussen al dertig geleden. Het model wist stand te houden tot 2016, in die zin dat ze de speaker 5 jaar uit productie hebben genomen. Maar nu blaast Neat Acoustics de Petite nieuw leven in want het 30-jarig bestaan van deze ‘Petite’ luidspreker wordt gevierd.

De gekende fabrikant van leuke belevingsproducten komt nu dus op de proppen met een jubileummodel. Met dezelfde buitenafmetingen als de Classic Petite exemplaren, is deze nieuwe versie nóg verder doorontwikkeld. Naar eigen zeggen zelfs de beste kleine luidspreker die ze ooit hebben gemaakt. De ‘naam’ van de speaker (Petite) heeft zijn naam alvast niet gestolen.

Benieuwd naar de meest belangrijke eigenschappen die de legendarische Petite 30 erg kenmerken? We hebben ze hieronder voor je opgesomd.

Allereerst komen we de bass-mid unit van 150 millimeter tegen die een gepatenteerde polymeerconus bevat. En dat ‘verpakt’ in een chassis van gegoten aluminium. Wat overigens niet kan ontbreken: de geavanceerde Air Motion Transformer tweeter die de hoge tonen voor zijn rekening neemt. Verder is de Petite 30 nog uitgerust met een crossover bestaande uit enkel en alleen hoogwaardige componenten. Volledig met de hand gemaakt. Er zijn zowel biwire als bi-amp-aansluitingen beschikbaar.

“To celebrate the 30th birthday of the Petite loudspeaker (and the birth of Neat as a loudspeaker manufacturing company) we have a special announcement.”

Elk paar zal worden getest en ondertekend door de oprichter van Neat, Bob Surgeoner. Naar verwachting zal deze exclusieve editie van de Petite speakers eind deze maand officieel gelanceerd worden. Wereldwijd zal de oplage echter wel beperkt worden tot 100 exemplaren. De luidsprekers zullen verkocht worden via geselecteerde dealers en distributeurs van Neat.

Lees ook


Neat Acoustics MAJISTRANeat Acoustics’ nieuwste aanwinst: de tweeweg Majistra luidspreker

 


 

Was jij nog niet zo bekend met de Petite speakers of de ‘geschiedenis’ erachter? Dan is het absoluut aan te raden om deze post van Neat er eens op na te slaan. Nostalgie ‘all the way’.