De Nederlands gevestigde audiobedrijven, Siltech en Crystal Cable, hebben groots nieuws: ze stellen allebei een nieuwe set van netwerkkabels voor. Ze zijn allebei voorzien van een hoogwaardige kwaliteit die naar eigen zeggen perfect zou zijn om het (muziek)signaal integraal te transporteren van punt A naar punt B zonder verlies van data, aldus Siltech en Crystal Cable.

Netwerkkabels: je hebt ze in allerlei vormen, maten, categorieën, groottes, snelheden, … Met de komst van hun nieuwste paradepaardjes willen ze de standaard netwerkkabel, zoals we die kennen, naar een nóg hoger niveau brengen. Eén belangrijk element is uiteraard de snelheid, die de voorbije jaren alleen maar gestegen is. Het ‘nadeel’ hierbij is dan wel natuurlijk dat het signaal nóg gevoeliger wordt voor storingen en gevoeligheden. En laat het nu net dat zijn dat de ontwerpers wilden tegen gaan.

Naast de snelheid is er dan ook nog de integriteit van de data die wordt verstuurd waar de ingenieurs sterk op hebben ingezet. Als je muziek verstuurd over het netwerk, dan wil je natuurlijk dat die wordt afgespeeld zonder dat er bepaalde tonen of kleine nuances niet hoorbaar worden bij het afspelen.

Crystal Cable Network Diamond en Network Absolute Dream kabel

Wat betreft de materialen voor de geleiders moeten we onderscheid maken tussen beide kabels. De Network Diamond is voorzien van een legering gemaakt van zilver en goed terwijl de geleiders van de Network Absolute Dream bestaan uit monocrystalline zilver. Voor ze goed te isoleren is er geopteerd voor polytetrafluoretheen (PTFE) dat in de volksmond beter gekend is onder de noemer teflon.

Ben je benieuwd naar de prijzen? Die schommelen erg tussen bedragen met respectievelijk 3 of 4 cijfers, afhankelijk van de gekozen lengte. Hieronder een overzicht.

  • Crystal Cable Network Diamond: 1 m voor 871 euro, 2 m voor 1.149 euro en 139 euro per extra 0,5 m (*)
  • Crystal Cable Network Absolute Dream: 1 m voor 1.755 euro, 2 m voor 2.299 euro en 272 euro per extra 0,5 m (*)

Siltech Classic Network en Royal Signature Network Crown

Naast Crystal Cable is ook Siltech overtuigd van dit uitgangspunt. Naast snelheid speelt uiteraard de integriteit van data die verstuurd wordt over het netwerk een belangrijke rol.

Voor hun Classic Network en Royal Signature Network Crown zijn ze dan ook tot het uiterste gegaan om dit mede mogelijk te maken dankzij superieure materialen die bovendien ook nog eens duurzaam zijn.

Net zoals de Network Diamond heeft ook de Classic Network geleiders die bestaan uit een legering van zilver en goud, zelf noemen ze het de S9-legering. Met de Royal Signature Network Crown gaan ze nog een stapje verder met de komst van het S8 monocrystalline zilver. Ook hierbij hebben de ontwerpers gekozen voor teflon als isolatiemateriaal.

Zoals bij de Network Diamond en Network Absolute Dream kabels zijn ook hier de prijzen gelijkaardig en liggen zij bijgevolg in dezelfde grootte orde.

  • Siltech Classic Network: 1 m voor 906 euro, 2 m voor 1.209 euro en 151 euro per extra 0,5 m (*)
  • Siltech Royal Signature Network Crown: 1 m voor 1.632 euro, 2 m voor 2.177 euro en 272 euro per extra 0,5 m (*)

(*) Prijzen incl. BTW

Verkooppunten van het merk crystal-cables