Kabels in een audiosysteem, je kan er (bijna) niet zonder. Toch zeker als je wilt genieten van muziek in een hoog kwalitatieve geluidsweergave. In elk geval, als je er gebruik van maakt, dan wil je natuurlijk dat deze bijna niet te zien zijn je luisterruimte. Maar wat nu als je deze nu volledig wilt elimineren? Dan is er de nieuwe KEF KW1 die misschien wel de oplossing brengt. 

De KW1 is draadloze subwoofer-adapter die speciaal speciaal ontworpen is om de subwoofers Kube en KF92 van KEF aan te sturen. Verder is de adapter ook nog compatibel met de KEF LSX en LS50 Wireless Active Music Systems.

“Comprising a discreet transmitter and receiver, KEF KW1 works with the KUBE 8b, 10b, 12b and KF92 subwoofers. It allows KEF subs to be optimally placed, and not limited by cables. High-quality wireless transmission delivers every ounce of detail and impact from your favourite films and music.”

Het enige wat je hoeft te doen? Dat is de KW1 te voeden met een bijgeleverde micro-USB kabel en verbinden met de lijnuitgang van de bron. De ontvanger verbindt je dan vervolgens met de uitbreidingspoort van bijvoorbeeld de Kube 12b.

Het resultaat is dan een muziekweergave die wordt afgespeeld in een resolutie van maar liefst 24 bit bij 48 kHz. Beschik je over meerdere subs? Geen probleem want door het toevoegen van een extra ontvanger wordt het mogelijk gemaakt om je onder te dompelen in een muzikale weergave om ‘u’ tegen te zeggen.

“Combineer prestaties met gebruiksgemak.”

Hieronder nog eens een kort overzicht van de belangrijkste kenmerken.

  • Losless draadloze audio bij 5.2GHz of 5.8GHz
  • Geavanceerde en bovendien verbeterde RF Selectie Algorithme
  • Groot operationeel bereik dat gaat van 15 m tot zelfs 30 m (zonder obstakels) tussen zender en ontvanger
  • Lage latency van minder dan 17 ms
  • Toonaangevende prestaties dankzij een resolutie gaande tot 24 bit bij 48KHz

De KEF KW1 Wireless Subwoofer Adapter Kit is ondertussen leverbaar in enkel en alleen een zwarte afwerking voor een adviesprijs van 199,- euro. Een extra zender haal je al in huis voor een acceptabele 80,- euro.

Beschik jij dus over KEF luidsprekers en wil jij graag minder kabels in huis? Dan is de KW1-set misschien wel de perfecte oplossing. Je ontdekt er hier alles over!

Verkooppunten van het merk kef