De Elysian 1 van het Britse luidsprekermerk Wharfedale is in aantocht. Het is de derde in deze serie en tevens ook het kleinste model uit de Elysian-productlijn. Net zoals zijn twee grotere ‘broers’, de Elysian 2 en de Elysian 4, is de Elysian 1 uitgerust met een Air Motion Tweeter.

Enkele jaren geleden werden de Elysian 2 en 4 aangekondigd. Zopas kan Wharfedale ook de Elysian 1 toevoegen aan deze prachtige reeks. Deze is compacter dan de twee grotere exemplaren en is opgevat als een tweeweg monitorluidspreker.

Wharfedale Elysian 1

Details in jouw geliefkoosde muziek zijn volgens Wharfedale echt goed en duidelijk te horen. Het niveau zou zelfs hoger liggen dan dat van andere topklasse luidsprekers. Vooral de bas is hierbij de uitblinker. Dankzij een middentoner/woofer van 180 mm diameter met glasvezelconus, is de Elysian 1 geschikt voor het afspelen van frequenties tot 49 Hz. Daarnaast kan je de bas echt voelen door de SLPP (Slot-Loaded Profiled Port) basreflexontwerp.

Ook de Elysian 1 maakt gebruik van de Air Motion Tweeter oftewel de AMT. Deze technologie is speciaal ontworpen voor de Elysian productlijn. Tevens zorgen het vederlichte diafragmamateriaal, samen met de gedempte achterkamer, voor een heldere en goede weergave van hoge tonen. Daarnaast creëert het, mede door het ontwerp van de tweeter, extra diepte. Een optimaal geluid verzekerd.

Weer een mooi product in de Elysian-productlijn. Wharfedale heeft zich weer eens uitgesloofd met een uiterst mooi en fraai resultaat: de Elysian 1. Spijtig genoeg is het nog niet bekend wanneer de Elysian 1 geleverd kan worden. Ook de adviesprijs is momenteel nog niet gekend.

Hou dus zeker onze website in het oog om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes. Of bekijk al eens de pagina van deze serie om je verder te verdiepen in deze mooie producten. Ben jij al ingeschreven voor onze nieuwsbrief?

Verkooppunten van het merk wharfedale