Fan van Onkyo versterkers en hoofdtelefoons? Goed nieuws; Onkyo brengt hun eerste smartphone uit. De Onkyo Granbeat DP-CMX1 speelt je favoriete muziek in high resolution af.

Onkyo springt met de Onkyo Granbeat in de wereld van smartphones. En geen zorgen, hun gerenommeerde audiokennis zit er ook in. De Granbeat kan overweg met high-res files zoals DSF, DSD, MQA, DSD-IFF, ALAC, FLAC, AIFF, WAV, MP3, Ogg-Vorbis en AAC. Verder heeft de smartphone een eigen ingebouwde DAC om analoge signalen om te zetten naar digitale. Het audiocircuit is volgens Onkyo volledig gericht op de reductie van ruis en onderdrukt signaaldegradatie.

De Onkyo Granbeat is compatibel met de e-onkyo hi-res audio downloaddienst. Zo kan je je favoriete muziek rechtstreeks in high res op je smartphone downloaden. Hiervoor is maar liefst 128 GB eigen geheugen voorzien. Verder kan je een microSD-card tot 256GB inpluggen. In praktijk zijn dit maar liefst 3200 high resolution tracks.

Als we naar meer smartphone-eigen features kijken, heeft Onkyo ook aan alles gedacht. Er is een 5in Full HD-scherm, mogelijkheid tot video-opnames in 4K en een Sony Exmor camerasensor. Het besturingssysteem van dienst is Android 6.0 Marshmellow.

Maar… Tot nu toe is de Onkyo Granbeat enkel te koop in Japan. Een reisje naar Azië is misschien een goed idee?

Verkooppunten van het merk onkyo