OLED-tv’s van Philips TV met de tweede generatie P5-beeldverwerkingsprocessor werden in 2018 erkend als de nieuwe referentiestandaard voor de beste beeldkwaliteit. De modellen 803 & 903 van het bedrijf wonnen meer dan 43 prijzen en twee onafhankelijke ‘blind picture shoot-outs’.

Nieuw voor de Philips TV 2019 OLED-tv’s is de derde generatie van de P5-processor. Geïmplementeerd in een speciale twee-chip-indeling blijft de geoptimaliseerde volgorde van verwerking van de oorspronkelijke P5 gehandhaafd, maar wordt er extra rekenkracht toegevoegd aan de belangrijkste intensieve onderdelen van de verwerkingsketen. Die produceert een verbetering van 20% Picture Quality (PQ) ten opzichte van de tweede generatie P5-processor.

Ook nieuw in 2019 is de toevoeging van Dolby Vision-compatibiliteit, waardoor Philips TV alle huidige vormen van HDR-functionaliteit (HDR10, HDR10+, Dolby Vision & HLG) op unieke wijze kan aanbieden in meer dan 90% van het volledige tv-aanbod van 2019, van de nieuwe OLED-sets tot de nieuwste 6000-serie.

De originele Philips TV P5-processor is ontworpen om elk van de vijf pijlers, die samen de algehele beeldkwaliteit bepalen, te analyseren en individueel aan te spreken: bronperfectie, scherpte, kleur, contrast en beweging.

De derde generatie P5-processor zorgt voor een verbeterde ruisonderdrukking, scherpte en contrast voor alle bronnen, inclusief PQ-verbeteringen voor de unieke Perfect Natural Reality-functie van Philips TV, plus betere HDR-prestaties. De derde generatie P5-processor brengt uitstekende PQ-verwerking naar zowel HDR10 & HDR10+ bronnen als, voor het eerst, naar Dolby Vision gecodeerde dynamische HDR-content.

Uitstekende prestaties op het gebied van ruisonderdrukking zijn altijd al een belangrijk element geweest in de verwerkingseenheid van de P5. Geavanceerde bewegingsdetectie in combinatie met ruimtelijke en temporele ruisonderdrukking maken maximale reductie van ruis mogelijk, zonder vervelende detailvertroebeling of ‘smearing’.

De derde generatie P5 voegt e-contourverbetering, bit-diepteberekening en spaarzame filtering toe om een nog schoner en scherper beeld te produceren.

Voor de scherpteprestaties is de oorspronkelijke Detail Enhancer-functie van de P5 verder verbeterd door een Detail Protectie en Restauratie-functie toe te voegen aan de originele Detail Meter, om te zorgen voor nog betere resultaten bij het transformeren van de originele pixels in betere en scherpere pixels. Ook het nieuwe Dejaggy-filter is bijzonder effectief wanneer het wordt toegepast op diagonale lijnen met een lage of hoge hoek.

Het resultaat is een zichtbaar verfijnder beeld met fijnere lijnen en diepere details die een indruk van meer beelddiepte creëren.

Het contrast, in het bijzonder de unieke functie Perfect Natural Reality, is ook verbeterd door een nieuwe spiegeldetectiefunctie, plus een betere regioclassificatie en huidtintbeveiliging in combinatie met omgekeerde toonkartering. Het resultaat is een veel realistischer beeld met diepere details, die meer diepte-indruk creëren en helpen om SDR-inhoud om te zetten in een HDR-beeld.

De nieuwe en verbeterde functies kunnen ook worden gecombineerd om de prestaties van de HDR10/HDR10+ en zelfs Dolby Vision-content te verbeteren.

Voor HDR-content verwijdert de derde generatie P5 het probleem van detailverlies in zeer donkere gebieden, voorkomt de processor dat er kleurclips worden gemaakt in zeer heldere en kleurrijke scènes en verwijdert het ongewenste vervormingen of kleurgradaties op huidtinten.

Voor de toevoeging van de Dolby Vision-compatibiliteit heeft het Philips TV PQ-team nauw samengewerkt met Dolby om de belangrijkste voordelen van de P5-processor te optimaliseren voor Dolby Vision-gecodeerde HDR-content. In het geval van de derde generatie P5 heeft dit geleid tot verbeteringen op het gebied van ruis- en artefactreductie, net als scherpte- en bewegingsverbetering.

De derde generatie P5 kan dus SDR en HDR 10/HDR10+ beelden verbeteren en kan ook Dolby Vision-dynamische HDR-content leveren die door de ruis- en artefactreductie een beeldkwaliteit biedt die zowel scherper als vloeiender is.

Verkooppunten van het merk philips