Philips introduceert de nieuwste generatie OLED+ Ambilight TV’s voor 2024, met opvallende kenmerken zoals het verfijnde Ambilight Plus-systeem en de krachtige 8e generatie P5 AI Dual Engine-processor. Het vlaggenschip-model, de OLED+959 Ambilight TV met een 65 inch scherm, staat synoniem voor een meeslepende kijkervaring met META Technology 2.0 en een geïntegreerd Bowers & Wilkins 5.1.2-geluidssysteem (102 Watt). Deze TV zal naar verwachting gelanceerd worden in het derde kwartaal van 2024, terwijl de OLED+909 in juni beschikbaar zal zijn in schermformaten van 55″, 65″ en 77″. Beide modellen beloven een verbeterde gaming-ervaring, verbeterde connectiviteit en draaien op de nieuwste versie van het Google OS.

Philips OLED+959 Ambilight TV

De OLED+959 bereikt de flagship-status dankzij de unieke combinatie van een uitstekende beeldkwaliteit, onderscheidend design, superieur TV-geluid – middels een geïntegreerde Bowers & Wilkins-geluidssysteem – en een extra meeslepende kijkervaring door het nieuwe Ambilight Plus-systeem.

Ambilight Plus verbetert de ervaring van Ambilight door meerdere lenzen toe te voegen aan de op de achterkant gemonteerde kleuren-LED’s. Ambilight Plus kan daarmee een dynamischer, grotere ‘halo’ met meer resolutie creëren en tot vier verschillende halos op verschillende dieptes projecteren. Hierdoor wordt een nieuw tweedimensionaal effect toegevoegd.

De toonaangevend beeldkwaliteit wordt bereikt door een nieuwe 8e generatie versie van de P5 AI Dual Engine-processor te combineren met het nieuwe META 2.0 OLED-paneel en het META Multi Booster-algoritme. De krachtige 8e generatie P5 AI Dual Engine-processor is voorzien van Ambient Intelligence V3, een nieuw AI Machine Learn Sharpness V2-systeem en een nieuw Smart Bit Enhancement-algoritme (V3).

AI Machine Sharpness V2 gebruikt nieuwe algoritmen en de extra kracht van de nieuwe twin-chip P5 AI om gedetailleerdere en superrealistische beelden te creëren. Het nieuwe Smart Bit Enhancement V3-algoritme breidt 8-bits video uit naar bijna 14-bits, om ‘banding’ op te lossen zonder verlies van detail.

Het META 2.0-paneel is voorzien van Micro Lens Array Plus-technologie. Dit zorgt voor een verbeterde lichtefficiëntie dankzij nieuwe 3D MLA-lensanalyseapparatuur die de hoeken en kromming van de MLA-lenzen optimaliseert. De toevoeging van het nieuwe META Multi Booster-algoritme maakt peak brightness (piekluminantie) mogelijk tot 3000 Nits – een nieuw hoogtepunt voor OLED-technologie.

OLED+909 Ambilight TV

De OLED+909 behoudt de unieke OLED+ prestatieniveaus door de PQ te combineren van de nieuwste 8e generatie P5 AI-verwerking, META Technology 2.0, met de geluidskwaliteit van een Bowers & Wilkins 3.1 frontaal geluidssysteem. Dit alles met de unieke ervaring die vierzijdige Ambilight biedt.

De 8e generatie P5 AI met de nieuwe Ambient Intelligence V3-functie zorgt voor HDR-optimalisatie naar het omgevingslichtniveau HDR-prestaties kunnen gehandhaafd worden in heldere kijkomstandigheden door het contrast in realtime te verhogen in scènes met weinig licht. Het sluit dan beter aan bij de lichtoutput van het scherm en verminderd ‘clipping’ in zeer heldere scènes.

Het META 2.0-paneel heeft Micro Lens Array Plus-technologie en maakt gebruik van het META Multi Booster-algoritme om de lichtoutput te verhogen tot 3000 Nits – een nieuw hoogte record voor OLED-technologie. De uitzonderlijk beeldkwaliteit wordt vergezeld door een uitstekende geluidskwaliteit. Aldus Philips. De Bowers & Wilkins-ingenieurs garanderen een optimale geluidskwaliteit binnen het meer behouden ontwerp van de OLED+909. Dit resulteert in het fraaie 3.1 frontale geluidssysteem.

Het systeem is voorzien van de nieuw ontwikkelde 30×50 mm driver en een 19 mm titanium tweeter voor elk van de luidsprekers (naar voren gerichte, linker-, midden-, rechter- LCR). Elke luidspreker is akoestisch geïsoleerd in zijn rigide/stevige behuizing. Aan de achterzijde van de set bevindt zich een speciale behuizing voor de bas met een 75 mm subwoofer, ondersteund door vier passive radiators.

Nieuwe versterkermodule’s (amplifiers) bieden 12 kanalen van versterking voor een totaal vermogen van 102 Watt, waarbij elk kanaal zijn eigen toegewijde signaalverwerking heeft. Het resultaat is een geïntegreerde tv die in staat is tot het projecteren van een geluid in hoge resolutie. Dit in een bioscoopkwaliteit, tot ver in de ruimte/kamer. De set geeft een ruimtelijk geluidsbeeld dat zowel distinctieve hoogte als breedte heeft, plus diepe nauwkeurige bassen.

Het is momenteel nog niet duidelijk wat de adviesprijzen zullen zijn.

Verkooppunten van het merk philips