De nieuwe Philips OLED 803 volgt de Philips 9002 OLED-tv op die in Europa meer dan 53 awards won voor de uitmuntende PQ-prestaties. Met de OLED 803 is het Philips gelukt om zowel de beeld- als geluidskwaliteit aanzienlijk te verbeteren ten opzichte van zijn voorganger. Die prestatie werd al erkend met de prestigieuze EISA-award voor Best Buy OLED TV 2018.

De nieuwe tv beschikt over de nieuwste OLED-technologie in combinatie met de tweede generatie van de Philips P5 Perfect Processing Engine en het unieke driezijdige Ambilight-systeem. Hiermee creëert Philips een vlaggenschip dat een nieuwe standaard biedt voor beeldkwaliteit.

De nieuwe OLED-technologie bestaat uit het nieuwste OLED-paneel van 2018, waarbij de subpixels een nieuwe en verbeterde vorm hebben gekregen. De antireflecterende coating zorgt ervoor dat de OLED 803 een betere zwartweergave biedt en 10% meer lichtopbrengst heeft (tot wel 1000 nit) in vergelijking met modellen van 2017.

TP Vision is de derde fabrikant die HDR10+ ondersteunt en de OLED 803 is een van de eerste tv’s van Philips met HDR+. Dankzij High Dynamic Range (HDR10 of HLG) geeft de tv donkerdere zwarttinten en fellere wittinten in een hoger contrast weer. De tv kan uitpakken met een beter helderheidsniveau en een uitgebreider kleurenpalet. De nieuwe HDR10+ versie is compatibel met HDR10, maar voegt dynamische metadata toe zodat het contrast en de kleuren steeds voor ieder beeld worden geoptimaliseerd. HDR10+ geeft de originele beelden daardoor betrouwbaarder weer, zodat er geen details verloren gaan in beelden met schaduw en highlights.

In de nabije toekomst zullen de meeste beelden nog bekeken worden in SDR in plaats van HDR. Dit is dan ook de reden dat Philips een nieuwe exclusieve technologie heeft ontwikkeld: Perfect Natural Reality. De tweede generatie P5-chip beschikt over de nieuwe Perfect Natural Reality contrastversterkende technologie die gebruik maakt van een nieuw geavanceerd en intelligent contrast-algoritme in combinatie met de bestaande systemen van P5.

Perfect Natural Reality berekent voortdurend hoe de beeldkwaliteit, helderheid, scherpte en contrast verbeterd kunnen worden om SDR-beelden weer te geven als HDR-beelden. Hierdoor kan het systeem details weergeven die normaal verloren zouden gaan en creëert het realistischere beelden met meer diepte.

De geluidskwaliteit is ook aanzienlijk verbeterd, om perfect aan te sluiten op de nieuwe beeldprestaties. De drie lange woofers aan de achterkant zijn groter en worden ondersteund door twee passieve speakers: het resultaat is een diepe, krachtige maar nauwkeurige bass.

De naar beneden gerichte speaker en de speakers voor hoge en middentonen zijn vervangen door een grotere, speciale middentoon-speaker met een aparte zachte dometweeter voor beter stereogeluid, meer details en precisie, en minder vervorming.

De tv beschikt over het Android TV TM besturingssysteem, 16 GB intern geheugen (uitbreidbaar) en draait op een supersnelle quad core-processor. De tv draait momenteel op Android N, maar wordt in de nabije toekomst geüpgraded naar Android O en krijgt daarbij een nieuwe gebruikersinterface en ingebouwde Google Assistent. Hiermee kunnen gebruikers hun smart home-apparaten bedienen via de microfoon van de afstandsbediening van de tv. Met de nieuwe functie voor Amazon Alexa kunnen gebruikers met apparaten die Alexa ondersteunen de Android tv’s van Philips bedienen.

De 803 heeft een nieuw minimalistisch design, met een superdunne rand die is afgewerkt in geborsteld metallic. De tv heeft twee smalle, horizontale metalen pootjes.

Daarnaast zorgt de ultraslanke behuizing voor een bijna naadloze verbinding met de driezijdige Ambilight-technologie waardoor, in combinatie met de uitzonderlijk levendige kleuren en het hoge contrast van het scherm, een intense kijkervaring wordt gecreëerd.

Verkooppunten van het merk philips