Philips TV laat zien dat OLED favoriet is op het gebied van high-end-technologie door zijn 2018 range uit te breiden naar vijf modellen, met beeldschermen in zowel 55- als 65-inch formaat. DeO LED-technologie heeft een enorm succesvol eerste jaar achter de rug. De 55″ 9002 Philips OLED TV won maar liefst 21 Europese prijzen en het model werd alom geprezen als de ‘Beste OLED-tv beschikbaar’. Daarom verhoogt Philips TV het aantal televisies met OLED-technologie naar vijf, bestaande uit zowel 55- als 65-inch versies.
Alle vijf tv’s combineren de nieuwste OLED-technologie met P5 Perfect Picture-engine en driezijdig Ambilight. Hiermee wil Philips TV toonaangevend zijn en dé referentie blijven voor indrukwekkende beeldschermkwaliteit.
OLED 973 – deze tv werd als eerste getoond tijdens IFA 2017 en wordt nu in diverse Europese markten uitgebracht
OLED 873 – deze tv is de ‘grotere versie’ van de OLED 9002 en wordt als 65” in het eerste kwartaal geïntroduceerd
OLED 803 – deze tv met haar minimalistisch design wordt in het tweede kwartaal gelanceerd
De door Philips TV zelf ontwikkelde P5 Picture Processing Engine is verwerkt in alle OLED-toestellen
Alle vijf de modellen bieden UHD Premium en HDR Perfect prestatieniveau
De driezijdig Ambilight sluit naadloos aan op het OLED-scherm
Android TV™ draait op Quad Core processor
Het design van de OLED 973, waarbij gebruik wordt gemaakt van glas, aluminium en het Europese Kvadrat-luidsprekerdoek, werd bekroond met de Red Dot Award voor Europees design
Uitmuntende zwarttinten, kleur en beweging
Alle nieuwe OLED-modellen combineren het beste van OLED met de P5-engine en Ambilight om de kijker een onweerstaanbare kijkervaring te bieden.
De nieuwe Philips OLED-tv’s kunnen een extreme witwaarde produceren met 900 nits aan helderheid. Dit zorgt voor een ongeëvenaard contrast waardoor de meest heldere en donkere kleuren gelijktijdig op het beeldscherm getoond kunnen worden.
OLED-toestellen produceren diepere zwarttinten waardoor de kijker levensechte en realistische kleuren ervaart. Dit komt doordat Philips’ OLED-tv’s een uitzonderlijk breed kleurengamma reproduceren (99% DCI-P3).
In vergelijking met LCD-tv’s met randverlichting biedt de nieuwe generatie Philips OLED-tv’s een ongelofelijk consistentie in helderheid, kleur en contrast, waar je als kijker ook zit.
OLED-tv’s zijn meer dan 100 keer sneller zijn dan traditionele LED-tv’s en reageren extreem snel. Dit zorgt ervoor dat bewegend beeld altijd vlijmscherp en vloeiend wordt weergegeven.
OLED en P5 – in perfecte harmonie
De P5 heeft met vijf processors de nodige verwerkingskracht om de immense hoeveelheid data te verwerken die Ultra HD- en 4K-beeld met zich meebrengt. P5 analyseert, deconstrueert en stuurt de vijf variabelen aan die de beeldkwaliteit bepalen, namelijk: bronperfectie, scherpte, kleur, contrast en beweging.
Een groot deel van de beelden die op onze tv’s verschijnt, bevat vervelende visuele imperfecties. De P5 Source Perfection corrigeert en vermindert ruis zonder dat bijkomende vervelende, wazige beelden ontstaan. Door het geïntegreerde Smart Bit Enhancement-system wordt 8-bits video uitgebreid naar circa 14-bits precisie, waardoor streperig beeld wordt uitgesloten.
Veel bronnen hebben een lagere resolutie dan de 4K-kwaliteit die de schermen van nu aan kunnen. De Perfect Sharpness Ultra Resolution Upscaling en Detail Enhancer van de nieuwe Philips P5-engine zet de beelden om in scherpe Ultra HD-beelden met meer diepte en dimensie.
Daarnaast wordt het uitzonderlijke contrast nòg meer verbeterd dankzij het P5 Perfect Contrast systeem. Dit systeem bewerkt meerdere zone-niveaus binnen het beeld. Samen met de Micro Dimming Perfect technologie van Philips zorgt dit voor contrastrijke, fellere kleuren en diepere zwarttinten. Ook blijven de details beter bewaard waardoor je als kijker het gevoel krijgt het middelpunt van alle actie te zijn.
De kleurenweergave is ook uitzonderlijk goed, dankzij het natuurlijke brede kleurengamma van het OLED-paneel dat nog verder wordt verbeterd door het P5 Perfect Color systeem van Philips met 17-bit kleurversterking en intelligente kleurverwerking. Dit zorgt bij de nieuwe lichting tv’s voor nog intensere, levendige kleuren en natuurlijkere huidskleuren.
Scherpte en beweging bereiken ook een nieuw hoogtepunt dankzij de samenwerking van het supersnelle OLED-paneel en de Perfect Natural motion technologie van Philips die tot wel 4 miljard pixels kan verwerken. Hierdoor worden zelfs de snelste Ultra HD-beelden vloeiend en toch zeer scherp weergegeven.
Ambilight – een betere verbinding
De integratie van Ambilight bereikt een nieuw hoogtepunt met Philips’ OLED tv’s. Dankzij de ultradunne randen ontstaat er een naadloze overgang met de beelden op het scherm. Omdat het Ambilight Spectra XL systeem zich aan drie zijden bevindt, versterkt het de uitzonderlijke levendige kleuren en het hoge contrast. De kijkervaring wordt hierdoor nog intenser.
65 “OLED 973
De 65-inch OLED 973, een primeur op IFA 2017 en nu beschikbaar op de Europese markt, is het vlaggenschip voor het Philips-assortiment en weerspiegelt de focus van het bedrijf op uitmuntend Europees design en vakmanschap. De kwaliteit van het ontwerp wordt zichtbaar doordat Philips gebruik maakt van prachtige, natuurlijke materialen en dit in verfijnde proporties doorvoert. Het ontwerp won hiervoor de prestigieuze 2018 Red Dot Award.
Het design en vakmanschap wordt nog verder benadrukt door de behuizing van de tv. De combinatie met het OLED-beeldscherm en het 6.1 high-end 60W-geluidssysteem dat op een innovatieve manier is verwerkt in de voet, zorgt voor een extreem slanke uitstraling.
Het systeem bestaat uit zes naar voren gerichte drivers, verwerkt in de aluminium en met Kvadrat bedekte geïntegreerde soundbar, voor heldere midden en hoge tonen en een naar achter gerichte Triple Ring speaker – met geïntegreerde basspeaker – voor een diepe, strakke bastoon. De voet kan zowel op een tafel of tegen de muur worden geplaatst. In beide gevallen blijft de Kvadrat bekleding zichtbaar en wordt dezelfde indrukwekkende geluidskwaliteit geleverd.
De 65-inch OLED 973 draait op het Android M TM Smart tv-systeem en is gecertificeerd door Google. Hierdoor heb je als kijker toegang tot alle apps, diensten en content in de Google Play Store die geschikt zijn voor tv, een goede aanvulling op het bestaande aanbod van Philips Smart TV. Een krachtige quad core-processor en geavanceerde afstandsbediening met QWERTY-toetsenbord, swipe pad en spraakherkenning zorgen voor moeiteloze bediening en snelle navigatie.
65” OLED 873
De nieuwe 65 “OLED 873 is de grotere versie van de in 2017 geïntroduceerde en meermaals bekroonde 55POS9002.
De OLED 873 combineert de P5 Picture Processing Engine en het driezijdige Ambilight-systeem met de extreme diepte zwarttinten van OLED en creëert zo een ​​nieuwe standaard voor beeldkwaliteit.
De combinatie van de 900 Nit-peak-light prestaties van de 873, het OLED-beeldscherm met breed kleurengamma en de P5- beeldverwerkingsprocessor zorgt ervoor dat deze televisie de standaard voor UHD Premium-certificering en Philips eigen veeleisende HDR Perfect-standaard overtreft. Dit geldt zowel voor zowel HDR10- als HLG-content.
De geluidskwaliteit is indrukwekkend dankzij de aanwezigheid van Philips-gepatenteerde en krachtige drievoudige ring-technologie en DTS HD Premium Sound-compatibiliteit.
Door gebruik te maken van hoogstaande materialen en het toestel te voorzien van een open frame van geborsteld aluminium krijgt de 873 een zwevend uiterlijk. Het extreem dunne onderstel en de slanke afmetingen en pasvorm van het OLED-beeldscherm binnen een superdunne, smalle rand, zijn een typisch kenmerk van Philips vooruitstrevende “visual lightness” ontwerpfilosofie.
De 873 draait op het Android M TM Smart TV-systeem en is gecertificeerd door Google. Hierdoor heb je als kijker toegang tot alle apps, diensten en content in de Google Play Store
55” and 65” OLED 803
In het 2de kwartaal van dit jaar wordt er een nieuw OLED-model aan de Philips OLED 803 serie toegevoegd. Deze set is vanaf de introductie te verkrijgen in zowel 55- als 65-inch.
De nieuwe set biedt een combinatie van een 900 Nit peaklight-output en de P5- beeldverwerkingsprocessor. Dit zorgt ervoor dat deze nieuwkomers moeiteloos aan de UHD Premium en Philips eigen HDR Perfect-standaard voldoen.
De set draait op het Android M TM Smart tv-systeem, heeft een ultrasnelle quad-core processor en 16 GB intern geheugen dat gemakkelijk is uit te breiden. Het toestel wordt geleverd met een ingebouwde Google Assistant met spraakherkenning waarmee je je tv kunt bedienen.
De 803 heeft een nieuwe, minimalistisch vormgeving met een superdunne rand. Het design in geborsteld chroom bevat twee smalle, horizontale poten die loodrecht op het scherm zijn geplaatst. Dit zorgt voor een elegante uitstraling.
De ultradunne behuizing maakt een vrijwel naadloze verbinding met de driezijdig Ambilight. Dankzij de uitzonderlijke kleurnuance en de grote contrastverhouding biedt deze tv de kijker een nog intensere kijkervaring.
Dankzij Philips gepatenteerde en krachtige drievoudige Ring-technologie in combinatie met DTS HD Premium Sound-compatibiliteit komt de geluidskwaliteit overeen met de algehele prestaties van het toestel.

Schrijf je in voor de AV2D nieuwsbrief

Verkooppunten van het merk philips
Abonneer je ook op ons kanaal

Lees ook op AV2D

Recent nieuws

triangle capella actieve luidsprekers

Innovatie en vakmanschap: De actieve en nieuwe Triangle Capella luidsprekers

Met de introductie van de Triangle Capella luidsprekers is de wereld van High-End audio weer een leuk product rijker. Deze nieuwe actieve luidsprekers, gemaakt...
audio-technica ath-s300bt hoofdtelefoon

Audio-Technica lanceert ATH-S300BT: De langste batterijduur op de markt

Audio-Technica viert zijn 60-jarig jubileum met de introductie van de ATH-S300BT, een draadloze hoofdtelefoon die uitblinkt met een ongeëvenaarde batterijduur van 90 uur. Deze...
McIntosh MB25 Bluetooth Receiver

McIntosh Introduceert de MB25 Bluetooth receiver en transmitter

McIntosh heeft zijn nieuwste innovatie gelanceerd, de MB25 Bluetooth Receiver en Transmitter. Dit apparaat voegt Bluetooth-streaming toe aan elk hi-fi-systeem en kan elke bron...

Recente video's

Cascade dac MSB technologyvideo

Video: Interview met Daniel Gullman van MSB Technology

Tijdens de High End Munich beurs had AV2D het voorrecht om Daniel Gullman van MSB Technology te interviewen. Daniel deelde zijn inzichten over de...
The story of Linn

Het verhaal van Linn samengevat in een nieuwe video

Linn, een merk dat streeft naar muzikale perfectie. Ze presenteren met trots een nieuwe video. In het filmpje wordt hun unieke verhaal en rijke...
Alpha High End Brasschaat Magical Cost is No Object Show 2024video

Video: sfeerverslag van de Magical Cost is No Object Show bij Alpha High End

Het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 april stond bij Alpha Brasschaat volledig in het teken van de Magical Cost is No Object...