Pioneer heeft de UDP-LX800 uitgebracht, een nieuwe Universal Disc Player. De Japanse fabrikant noemt dit apparaat hun nieuwe vlaggenschip en ze veel tijd en moeite gestoken in de mechanica en elektronica zodat de beeld- en geluidskwaliteit zo goed mogelijk is.

De disc player kan heel wat afspelen: van 4K UHD Blu-ray discs en sacd’s tot dvd’s en cd’s. Ieder aspect van deze speler is grondig bekeken en ontworpen waardoor ze een compromisloze gebruikerservaring op zou moeten leveren, aldus Pioneer. De topplaat van staal is een mm dik en de bodemplaat drie. Voor de zijplaten werd aluminium gebruikt. Het loopwerk van het apparaat bevindt zich in een honingraatframe, met een afwerking van antivibratie-verf. In de kast zitten geen roosters of gaten, zodat er geen stof kan bijkomen.

Pioneer heeft zich zorgvuldig beziggehouden met het selecteren en testen van de materialen en onderdelen die gebruikt worden voor de UDP-LX800, aldus het merk zelf. Voor de voedingstransformator werd gebruikt gemaakt van zwaar materiaal met een afscherming van een verkoperde stalen behuizing. Het moederbord is volgens Pioneer speciaal ontworpen voor een zo hoog mogelijk signaal/ruisverhouding te krijgen. Verder beschikt de UDP-LX800 over twee achtkanaals dac-chips, twee hdmi-uitgangen en ook een afstandsbediening die uitgerust is met toetsverlichting.

Voor optimalisatie van de geluidsweergave, raden ze de stand “Direct Function” aan. Hiermee worden alle beeldcircuits uitgeschakeld, wat ervoor zorgt dat de weergave van sacd’s en cd’s geoptimaliseerd wordt.

Ook een externe DA-converter kan gebruikt worden dankzij de aanwezigheid van een coaxiale en optische uitgang. Voor de meest gebruikte types van schermen, denk maar aan LCD, OLED en projectoren zijn er ook vier voorkeursinstellingen die een automatische detectie hebben van SDR/HDR-signaal.

De UDP-LX800 is alleen in het zwart leverbaar en komt in oktober op de markt. De prijs is nog niet bekend, maar hij zal ongeveer 2.200 Britse ponden gaan kosten.

Verkooppunten van het merk pioneer