Onkyo- en Pioneer-AV-receivers kunnen nu ‘virtueel’ Dolby Atmos surroundgeluid afspelen zonder extra luidsprekers in de home cinemaopstelling. Deze update zorgt ervoor dat de ‘height virtualizer’-functionaliteit van Dolby Atmos wordt toegevoegd aan een geselecteerde lijst van producten.

Dit heeft het effect van het creëren van een virtueel hoogte- en surround-effect van traditionele luidsprekerlay-outs. De bedrijven beweren dat eigenaren “kunnen genieten van Dolby Atmos zonder hoogte of Atmos-compatibele luidsprekers in systemen met meer dan twee kanalen”.

Dezelfde update voegt ook IMAX Enhanced-functionaliteit toe. Hierdoor kunnen gebruikers genieten van het volledige dynamische bereik van IMAX-geluid thuis en van verbeterde 4K HDR-beelden (High Dynamic Range) wanneer de ontvanger is aangesloten op een geschikte tv.

Modellen die voor de firmware-update in aanmerking komen, zijn de volgende: Pioneer VSX-LX504, Pioneer VSX-L304, Onkyo TX-RZ840 en Onkyo TX-RZ740.

De update kan rechtstreeks worden gedownload en geïnstalleerd op modellen met een netwerkverbinding, of worden gedownload naar een USB-stick van de Pioneer- of Onkyo-websites en worden geïnstalleerd via de USB-ingang van de ontvanger.

Verkooppunten van het merk pioneer