Zowel de I35 Prisma geïntegreerde versterker/netwerkspeler en CD35 Prisma CD-/netwerkspeler zijn gebaseerd op Primare’s nieuwe Prisma draadloze multi-room netwerkmodule die het afspelen van opgeslagen en gestreamde muziek via Wi-Fi en Bluetooth-connectiviteit biedt.

“Precies zoals een prisma een volledig spectrum aan kleuren biedt vanuit een enkel lichtpunt, biedt Prisma een compleet spectrum van systeembeheer vanuit één enkel controlepunt”, aldus Terry Medalen van Primare marketing. In dit geval is dat bedieningspunt de meegeleverde C25 Primare-systeemafstandsbediening.

De geïntegreerde I35 Prisma-versterker is het eerste product dat gebruikmaakt van het UFPD Class-D-voedingssysteem van de Primare, dat volgens Primare een ‘radicale herbewerking’ van het origineel is en 150 watt per kanaal levert (tot 8 ohm).

Naast de gebalanceerde en ongebalanceerde analoge ingangen heeft de I35 Prisma zeven digitale ingangen – vier optische, twee coaxiale en een asynchrone USB – evenals een coaxiale uitgang. Het beschikt over een DAC die in staat is tot 768 kHz-weergave en DSD 256-conversie.

De CD35 Prisma CD-speler koppelt een TEAC CD-drive met een 384 kHz / DSD 256 DAC gevoed door optische en coaxiale ingangen – er is ook een gebalanceerde analoge uitgangstrap, completerend wat volgens Primare de beste CD-speler is die het ooit heeft aangeboden.

Beide spelers zijn nu beschikbaar in zwarte of titaniumafwerkingen en kunnen worden gekocht met of zonder de Prisma-module. De I35 Prisma geïntegreerde versterker kost €4.500 en de I35 met DAC €4.100, en er is ook de mogelijkheid om de versterkte netwerkspeler te kopen zonder Prisma of de DAC voor €3.500. De CD35 kost ondertussen €3.200 met Prisma en €2.800 zonder. Dankzij het modulaire karakter van de spelers kunnen degenen die van de functies afzien deze op een later tijdstip toevoegen.

Verkooppunten van het merk primare