De nieuwe Q3000i-assortiment van Q Acoustics wordt de opvolger van hun befaamde Q3000-serie, die ze uitgebracht hebben in 2014. De luidsprekerserie bestaat uit de 3010i en 3020i speakers die ook op een standaard geplaatst kunnen worden, 3050i vloerstaanders, 3090i middenkanaal en Q3060S subwoofer.

Elk model in het assortiment heeft een 20 mm zachte dome-tweeter. De midden / basdriver verschilt wel in elk model: 10 cm in de Q3010i en Q3090i, 12,5 cm in de Q3020i, 16,5 cm in de Q3050i en 20 cm in de Q3060S.

Q Acoustics heeft zich ingespannen om de stijfheid in het bereik van haar Q3000i-reeks te maximaliseren. De P2P (point-to-point) kabinetversteviging zorgt voor extra ondersteuning van de delen van de behuizing die stijver moeten zijn om ze stiller te maken.

De hoeken van de behuizing zijn ook intern verstevigd om ondersteuning te bieden voor de tweeter en midden / bas driver.

Q3000i De 3050i onderscheidt zich van de reeks door zijn HPE-technologie (Helmholtz Pressure Equalizer). Q Acoustics introduceerde dit voor het eerst in zijn Concept 500. In wezen is het een buis gevuld met dempend materiaal in de kast, die energie absorbeert en resonantie vermindert.

Er zijn ook andere modelspecifieke verschillen. De Q3010i en Q3020i zijn beide 25 procent groter dan hun voorgangers, met een herziene crossover die profiteert van het extra kastvolume.

Ondertussen is de actieve subwoofer Q3060S van 150 W de dunste die het bedrijf heeft gemaakt. Het beschikt over een magnetische deur die de bedieningselementen en aansluitingen bedekt.

Q Acoustics heeft al eerder extra aangerekend voor de zwart-witte glansafwerkingen. Alle vier de afwerkingen van de 3000i-serie – Graphite Grey, English Walnut, Carbon Black en Arctic White – zullen dezelfde prijs. Elke driver is voorzien van een chromen rand, maar voor degenen die de voorkeur geven aan een minimalistische look, zijn ze ook voorzien van roosters in magnetische luidsprekerroosters met een doek over.

De Q 3060S en 3090i worden verkocht in twee pakketten: ofwel vier Q 3010’s, of een paar met elke Q 3010 en 3050. Een bundel kan ook installatie-luidsprekers van Q Acoustics bevatten voor diegenen die Dolby Atmos en DTS: X willen.

Het assortiment bevat ook nieuwe accessoires. Er zijn Q 3000FSi-luidsprekerstandaards voor de 3010i en 3020i; een Q 3000WB muurbeugel voor de twee nieuwe stand-ophangingen en een Q60WB subwooferbeugel.

Het Q Acoustics 3000i-gamma zal zijn wereldwijde debuut maken op de High End Show in München volgende maand en zal beschikbaar zijn in de laatste week van april.

Schrijf je in voor de AV2D nieuwsbrief

Verkooppunten van het merk q-acoustics
Abonneer je ook op ons kanaal

Lees ook op AV2D

Recent nieuws

Audio-Technica AT-SB727

Audio-Technica’s Sound Burger keert terug met ‘nostalgische kleuren’

Na het succesvolle herontwerp van hun geliefde 'portable platenspeler', heeft Audio-Technica drie stijlvolle kleuren aangekondigd voor de iconische Sound Burger. De iconische draagbare platenspeler...
Bang & Olufsen Ferrari

Bang & Olufsen kondigt nieuwe samenwerking aan met Ferrari

Het Deense audiobedrijf Bang & Olufsen bundelt de krachten met Ferrari, één van 's werelds toonaangevende luxemerken. Ze zullen samen een exclusieve serie co-branded...
Pro-Ject X8 Special Edition

Een betaalbare high-end platenspeler met Pro-Ject’s X8 Special Edition

Pro-Ject, een gekend merk op het gebied van platenspelers, heeft recentelijk de X8 Special Edition uitgebracht. Deze nieuwe draaitafel biedt hoogwaardige functies die gebaseerd...

Recente video's

Russell K. 120Se review luidsprekervideo

Russell K. RED 120Se: Review luidspreker

De Russell K. luidsprekers zijn niet zomaar een standaard paar vloerstaanders. Ik kan erover meepraten. Ze hebben in het verleden al veel indruk op...
Klipsch RP-600M II review luidsprekervideo

Klipsch RP-600M II: Review luidspreker

Luidsprekers kunnen een enorme impact hebben op hoe we naar muziek luisteren. Als audiofiel weet ik dat het belangrijk is om luidsprekers te kiezen...
video

Video: Mark Raggett over de hagelnieuwe Classic-serie van Naim

Naim stopt het niet onder stoelen of banken, en terecht ook: hun allernieuwste nieuwe Classic line-up mag gezien én gehoord worden. Hun 50ste verjaardag...