Cabasse lanceert hun nieuwste telg: ontdek de RIALTO. De eerste ‘connected speaker’ van het Franse merk. De RIALTO is een luidspreker die wordt geleverd in een klassiek boekenplankformaat. Een hoogwaardig geluid gaat hand in hand met elegantie, inclusief een compact design. Leuk om te vermelden: door de introductie van de RIALTO luidsprekers wordt er een ‘symbolische brug’ gebouwd tussen enerzijds HiFi en anderzijds connectiviteit. Deze exemplaren zijn tevens geïnspireerd op de beroemdste én oudste brug van Venetië: RIALTO.

Het spreekt voor zich dat deze luidsprekers voorzien zijn van de zogenaamde ‘connected technologieën’ die Cabasse de afgelopen 10 jaar heeft ontwikkeld. De modellen zijn naar verluidt voorzien van de beste akoestische en software technologieën. Qua design hebben de boekenplankluidsprekers zachte, afgeronde lijnen die doen denken aan de Murano.

Dat de RIALTO’s erg compact zijn, dat staat buiten kijf. Maar laat je zeker niet misleiden door het formaat. Hoewel de speakers zeer compact zijn, hebben de RIALTO’s het potentieel om de emotie en impact van live geluid te brengen met vocalen die opvallen en instrumenten die de ruimte vullen. Aldus Cabasse. Dynamiek en precisie zijn sleutelwoorden.

Qua technologieën kunnen de speakers rekenen op tal van innovaties. Denk maar aan de gepatenteerde High Excursion Low Distortion (HELD) woofers die zorgen voor een krachtige, diepe en vooral vervormingsvrije bas. Met een diameter van slechts 17 cm wordt een zeer hoge excursie mogelijk zonder dat de magneet uit het veld komt voor een maximale impact.

Lees ook


Cabasse THE PEARL KESHI Review luidsprekerCabasse THE PEARL KESHI: Review luidspreker

 


 

Een zogenaamde ‘coaxiale technologie’ is toegevoegd, deze werd door Cabasse al in 1952 ontwikkeld. Door de jaren heen is dit nog verder doorontwikkeld. Kort door de bocht mogen we stellen dat alle geluidsgolven zich vanuit één bronpunt verspreiden. Zo kan een luisteraar genieten van een natuurlijk én coherent geluid. Zonder interferentie en kunstmatige ‘kleuring’ van het geluid.

Cabasse RIALTOVoorts wordt er een perfect synergie bereikt tussen de versterking en de luidsprekers dankzij de gepatenteerde DEAP-technologie (Digital Enhancement of Acoustical Performance), ontwikkeld door de R&D-teams van Cabasse. Deze technologie verbetert de prestaties van de luidsprekers via een dynamische multiband signaalverwerking met feedbacklussen die het mogelijk maken om al het beschikbare versterkingsvermogen te benutten.

Met behulp van de Cabasse Stream CONTROL applicatie kunnen gebruikers het geluid verder personaliseren op basis van hun luistervoorkeuren. Benieuwd naar alle verdere details? Je leest alles over de RIALTO speakers op de website van Cabasse.

Verkooppunten van het merk cabasse