McIntosh pakt groots uit met hun nieuwste telg: ontdek de MI502 digitale versterker (2-kanaals). Het toestel betreft een ‘component’ die flexibel ingezet kan worden. Tevens vormt het een mooie aanvulling, zeker in ‘custom installed’ home audio of home theater systemen. Net zoals alle andere sfeervolle belevingsproducten van het merk weerspiegelt deze versterker McIntosh’s wereldberoemde geluidskwaliteit. Een vermogen van 500 Watt bij 8 Ohm luidsprekers of 800 Watt bij 4 Ohm? Check, dubbel check. Voor dit model specifiek werd er gebruik gemaakt van high-tech closed loop digitale schakelversterkers en krachtige voedingen die prestaties nastreven die zelden gehoord worden op vlak van custom install. Klinkt als muziek in de oren.

Jouw favoriete films of muziek nog intenser ervaren? Het is mogelijk met deze nieuwe MI502. Door de flexibiliteit zijn de mogelijkheden met McIntosh’s nieuwste MI502 vrijwel onbeperkt. Hij kan gebruikt worden om zowel voorluidsprekers als subwoofers aan te sturen. Met een ‘paar’ MI502’s kunnen drie voorkanalen van een thuisbioscoop, met inbegrip van een subwoofer, aangestuurd worden. Meerdere MI502’s kunnen ingezet worden om verschillende speakers in huis aan te sturen.

De MI502 is erg geschikt voor rekmontage. Dit exemplaar heeft een ‘2U’ montagehoogte waardoor hij gemakkelijk in een apparatuurrek geïnstalleerd kan worden. De montagebeugels worden meegeleverd.

Aangezien het hier gaat om een zeer efficiënte klasse D-versterker zijn er geen koelventilatoren nodig, die veelal zorgen voor ongewenste ‘bijgeluiden’. Zo blijft de nominale bedrijfstemperatuur verzekerd. Het enige wat jij zal horen volgens de audiofabrikant die wereldwijd naam en faam heeft gemaakt? Dat is het fantastisch klinkende geluid dat niet alleen indruk maakt op jou maar ook op eventuele gasten die je ontvangt.

Zoals de ‘traditie’ het wil, zijn twee blauwe McIntosh Watt meters voorzien op het voorpaneel. Deze weergeven het vermogen van elk kanaal terwijl meerkleurige LED-indicatoren de status aangeven.

Aan de achterkant zijn gebalanceerde en ongebalanceerde ingangen terug te vinden. Op die manier kan de MI502 aangesloten worden op een voorversterker. Een paar van McIntosh’s standaard 5-weg luidsprekeraansluitingen zijn inbegrepen.

Nog enkele andere kenmerken die de MI502 van McIntosh uniek maken: onder andere de Power Guard technologie die overbelasting van luidsprekers voorkomt. Daarnaast is Sentry Monitor geïntegreerd. Dit is een beveiligingscircuit voor kortsluiting dat de eindtrap uitschakelt van zodra de stroom te hoog wordt. Wanneer je beslist om een dergelijk apparaat aan te schaffen, kan je rekenen op ‘Power Control 12 Volt’ trigger mogelijkheden.

Een automatische aan/uit signaal detectie is toegevoegd die enerzijds de eenheid uitschakelt wanneer er geen ingangssignaal is gedetecteerd voor een bepaalde tijd. De versterker schakelt anderzijds automatisch in wanneer een signaal is gedetecteerd. Een ‘milieuvriendelijke feature’? Dat zeker.

Voor de rest heeft de dMI502 veel designkenmerken die ‘eigen zijn’ aan McIntosh zoals een zwart glazen frontpaneel, de felbegeerde blauwe Watt meters, een verlicht McIntosh logo en een bekende vormfactor geaccentueerd door zilveren afwerking. Meer weten? Surf dan gerust eens naar de website van McIntosh en laat je verrassen door al het moois dat deze versterker jou te bieden heeft.

Verkooppunten van het merk mcintosh