Roku, de Amerikaanse fabrikant van digitale mediaspelers komt met Roku OS 11 op de proppen. Dit betreft een automatische software-update voor compatibele apparaten. Met deze versie kan je jouw Roku-ervaring nóg meer personaliseren. Enkele highlights zijn de verbetering van de Roku Mobile App en extra opties om audio-instellingen te regelen. Als dat niet leuk is?

Bij deze update worden verder verbeteringen aan de zoekresultaten binnen de Roku Mobile App aangebracht. Met nieuwe visuals wordt er meer info gegeven aan de eindgebruiker over waar ze films én tv-programma’s kunnen streamen. Zo kunnen klanten zien welke kanalen gratis content streamen maar ook is het snel duidelijk of het is inbegrepen bij hun bestaande abonnement of niet. Eigenlijk kunnen gebruikers dus meer halen uit de kanalen waarvoor ze betalen. Buiten nieuwe visuals zijn ook details over crew en cast toegevoegd. Voorts zit de Save List zit nu vooraan én in het midden.

Roku OS 11 Mobiele appNaast de verbeterde zoekfunctie zijn ook nieuwe audiofuncties toegevoegd. De Amerikaanse producent streeft er dan ook naar om altijd het beste geluid te leveren. Dit ‘doel’ komen ze tegemoet door OS 11 te voorzien van automatische spraakverhelderingsinstellingen waarbij dialogen versterkt kunnen worden. Op die manier hoeft je niets te missen.

Bovendien introduceert Roku nieuwe geluidsmodi zoals muziek, film, nacht en spraak. Met deze instellingen kan je kiezen voor de optimale modus, afhankelijk van waar en wat je aan het kijken bent. Om toegang te krijgen tot deze verschillende functies moet je klikken op de ‘ster-knop’ tijden het streamen. Deze kan je terug vinden op de Roku-afstandsbediening. Maar je hebt ook de mogelijkheid om de mobiele Roku App te gebruiken.

Roku StreambarAls laatste is ook de connectiviteit verhoogd. Klanten in het bezit van de Roku Player en Streambar kunnen nu gemakkelijk hun audio op het scherm synchroniseren want met deze update wordt de Audio/Video synchronisatie controle uitgebreid naar ondersteunde speler- en audioapparaten. Dit gebeurt door middel van een eenvoudige kalibratie tool binnenin de mobiele Roku App.

De update wordt de komende weken uitgerold naar ondersteunende Roku streaming-toestellen over de hele wereld. Of ook jouw toestel ondersteund wordt kan je zien op de website van Roku.