Astell&Kern introduceert de AK UW100. Deze draadloze in-ears zijn ondertussen zelfs bekroond met de Red Dot Award 2022. Dit is een internationale prijs die wordt uitgereikt aan producten met een fenomenaal design. Het product is zo ontworpen dat ze perfect in het oor passen. Qua ontwerp gaan ze van een vijfhoek naar een cirkel. Maar wat maakt deze draadloze oordopjes nu nog zo speciaal?

Het uitgangspunt van Astell&Kern is de reproductie van geluid zo natuurgetrouw na te bootsen. De AK UW100 zijn dan ook de eerste oortelefoons van het merk die volledig draadloos zijn met de eigen audiotechnologie van Astell&Kern.

De recent geïntroduceerde TWS in-ears zijn voorzien van onder andere een geïntegreerde 32 bit DAC. Iets dat zeer zeldzaam is in dit productsegment. Zo kan een heel ander niveau bereikt worden dan bijvoorbeeld een BT-chipset met geïntegreerde DAC. Bovendien zorgt de ‘Knowles Balanced Armature Driver’ voor een helderdere en meer accurate geluidsweergave. Dit wordt vaak gebruikt bij dure In Ear Monitor systemen in plaats van Dynamic Drivers die terug te vinden zijn bij ‘gewone TWS-systemen’.

Als kers op de taart beschikken de in-ears over ondersteuning van de aptX Adaptive audio codec. Bij dit model worden er ook onafhankelijke signalen gestuurd naar elke oordopje. Dit zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de latentie wat betreft bluetooth audio. Hierdoor kan de luisteraar genieten van een hoogwaardig hifi-geluid zonder verlies van details.

Astell&Kern AK UW100

Niet alleen kan je als luisteraar genieten van hoogwaardig geluid, maar al deze functies zitten vervat in een ergonomisch ontwerp. Dit design bestaat uit onder andere de beste passieve geluidsisolatie in zijn klasse waardoor er geen ANC meer nodig is om geluid fysiek te verminderen. De PNI (Passive Noise Isolation) kan ongewenst omgevingsgeluid in het midden- en hoge bereik efficiënt onderdrukken. In tegenstelling tot de ‘generieke ANC’ waarbij de focus ligt op het onderdrukken van laagfrequent geluid. Tijdens het luisteren bestaan dus enkel jij en de artiest.

Astell&Kern AK UW100Zelfs de batterijprestaties zijn even indrukwekkend als de geluidskwaliteit. Met de AK UW100 kan je minimaal 6 uur en maximaal 24 uur luisteren naar je favoriete muziek. Toch vergeten om de oordopjes op te laden? Geen probleem want met 10 minuten opladen kan je 1 uur lang muziek afspelen.

Ook zijn er kwaliteitsgesprekken mogelijk met de AK UW100. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij de integratie van een spraakcommunicatiepakket van Alango. Maar ook door dubbele microfoons waarvan het apparaat voorzien is. Gebaseerd op speciale Acoutic Echo- Canceller en Noise-Suppressor technologieën verminderen de oordopjes ruis in verschillende omgevingen. Zo kan je heldere en stabiele telefoongesprekken voeren.

Astell&Kern AK UW100

Maar wat kost dit product nu? Wel, de in-ears zouden 299 euro kosten en verkrijgbaar worden vanaf april. De AK UW 100 zal beschikbaar zijn in 5 verschillende maten (lees: pasvormen). Voor meer specificaties kan je altijd surfen naar de productpagina van Astell&Kern.

Verkooppunten van het merk astell-kern