Soulines introduceert haar nieuwste tt42, een vlaggenschip draaitafel die er op het eerste zicht niet alleen fantastisch uitziet maar ook geweldig klinkt. Zo luidt het bij de audiofabrikant Soulines die gevestigd is in Servië. Je zal je misschien afvragen: waarom nu precies het getal 42? Wel, we kunnen jullie alvast meegeven dat het antwoord op deze vraag niet in de wiskunde te vinden is.

“The number 42 usually has no meaning other than mathematical, but when placed in the context of the science fiction novel “Hitchhiker’s Guide to the Galaxy” by the famous Douglas Adams, where the number 42 is the answer to the ‘question about the meaning of life, the universe, and everything’.”

Het ontwerp van de tt42 is tot stand gekomen dankzij 3D-modelleringssoftware en met behulp van ‘Golden Ratio’ en de ‘Fibonacci sequence’ zodanig dat er een ​​volledig mechanisch uitgebalanceerd systeem gecreëerd wordt.

Trillingen worden tot een minimum beperkt over over het hele frequentiespectrum dankzij de verschillende materialen zoals acryl, aluminium en roestvast staal.

Lees ook


Nieuwe 5000 serie draaitafel van Mark LevinsonMark Levinson No 5105

 


 

Het draaiplateau van de tt42 is maar liefst 60 millimeter dik en heeft een gewicht van 5,4 kilogram. In combinatie met het professionele aandrijfmechanisme en de toonarm wordt er een nauwkeurige en gedetailleerde geluidsweergave beloofd.

Het is nog niet geheel duidelijk vanaf wanneer de tt42 precies leverbaar zal worden of voor welke adviesprijs je hem een mooi plaatstje kan geven in je (luister)ruimte. Wat we je wel alvast kunnen meegeven? Dat zijn de bijhorende accessoires waaraan je je mag verwachten, hieronder een overzicht:

  • 3x exchangeable aluminum made arm-boards
  • 2x SME arm-boards
  • Jelco arm-board
  • Rega/Origin Live arm-board
  • Partially assembled second arm-pod
  • 3 sets (of 4) of stainless steel spacers (15, 20 & 25 mm)
  • High-performance rubber-cork mat
  • Cartridge protractor alignment tool

Als je graag alles tot in detail wilt ontdekken over het tt42-model, dan is het zeker en vast de moeite waard om eens een bezoekje te brengen aan de website van Soulines.

Verkooppunten van het merk soulines