Mark Levinson, de kenners onder ons weten ondertussen al dat dit synoniem staat voor power, kracht, precisie en stabiliteit doorgevoerd in ieder detail van het ontwerp. Van CD speler tot eindversterker. Maar met die legendarische historie denk je misschien iets minder snel aan een Mark Levinson draaitafel. Nu komt de gerenommeerde audiofabrikant op de markt met een spiksplinternieuwe draaitafel: maak kennis met de Mark Levinson No 5105.

In een enthousiast persbericht van importeur Reference Sounds mochten we de blijde boodschap vernemen.

Massive! Bij het uitpakken van de Mark Levinson No 5105 was het even slikken – het strak ogende plateau weegt stiekem ruim 6 kg. Uitgefreesd uit een massief stuk aluminium en aan de onderzijde voorzien van een speciale resonantie dempende coating.

Mark Levinson No 5105Maar het chassis zelf mét geïntegreerde DC motor doet daar nog een schepje bovenop. Geborsteld aluminium in combinatie met de kenmerkende Mark Levinson lijnen. Met zijn 34 kg, indien alles compleet gemonteerd is, maakt de No 5105 draaitafel in één blik duidelijk dat de engineers van Mark Levinson de ultieme stabiliteit ook hier heel serieus nemen.

Naast het design valt ook meteen Mark Levinson’s oog voor detail op: natuurlijk is daar de Mark Levinson anti-slip mat maar het is vooral de 10” carbon-fiber arm met custom draaipunt die opvalt. Ontzettend mooi gemaakt, aldus Reference Sounds! Zelfs de basis van het draaipunt is uitgevoerd in aluminium met een vorm die herkenbaar is van Mark Levinson’s bedieningsknoppen, net als het gewicht.

De aandacht voor detail wordt ook onder het plateau verder gezet. De lagers, de digitale motor sturing, de isolatie van de motor en de fysieke aansluitingen. Alles is van ongekende kwaliteit. Allemaal met één simpel doel: zorgen voor een optimale draaisnelheid, stabiliteit en nauwkeurigheid.

Hip, een term die het best deze draaitafel omschrijft. Het gevoel van ‘een plaatje draaien’ is nu eenmaal heel anders dan het kiezen van een muziekstream. Bovendien zit er ook echt iets magisch in die sound. Om het de liefhebber het makkelijk te maken biedt Mark Levinson de keuze tussen de No 5105 in twee uitvoeringen; met en zonder voorgemonteerde Ortofon MC Cartridge. De No 5105 MC versie is vrijwel plug en play, na assemblage wordt het bijgeleverde anti-skating gewichtje geplaatst en de No 5105 is klaar voor gebruik. De basis versie van de No 5105 wordt zonder cartridge geleverd en geeft vrije keuze voor een passend element. Wat de keuze ook is, de No 5105 imponeert al voordat de naald het vinyl geraakt heeft.

Importeur van Mark Levinson, Reference Sounds, liet ons weten dat de No 5105 en No 5105 MC ondertussen al leverbaar zijn voor een adviesprijs van respectievelijk € 6.990,- en € 7.990,-.

Wil je graag meer weten? Surf dan zeker eens naar de website van Mark Levinson voor alle informatie.

Verkooppunten van het merk mark-levinson