Hifi-liefhebbers plaatsen hun speakers meestal op spikes. “Niet meer doen” is de boodschap van Max Townshend. In september 2019 komt hij samen met zijn Seismic Isolation Podium naar de XFI Audioshow. Daar legt hij in een paar lezingen precies uit waarom spikes een slecht idee zijn.

Sinds de jaren 90 maakt Max Townshend in zijn gelijknamige bedrijf producten waarmee audioliefhebbers hun installatie kunnen tweaken en verbeteren. Deze producten zijn gericht op het elimineren van ongewenste trillingen zoals platforms voor componenten en speciaal geïsoleerde kabels. Daarnaast is hij de bedenker van de supertweeter die meer diepte aan het midden en hoog geeft. Sinds 1999 is dat het best verkopende product van het merk.

Op de XFI Audioshow vertelt Townshend in een tweetal lezingen waarom het elimineren van trillingen zo belangrijk is voor een hifi-installatie en laat hij ook zien hoeveel winst daar te behalen is. En ondanks dat hij met zijn producten verschillende prijzen in de wacht sleepte heeft Townshend nog een hoop missiewerk te doen: veel speakers staan nog steeds op die traditionele spikes. Voor wie zich goed wil voorbereiden, bekijkt dan best het AV2D video interview van 2018.

Wil je de XFI audioshow niet missen? Koop je tickets dan hier!

Verkooppunten van het merk townshend-audio