Audio Technica staat niet alleen bekend voor haar hoofdtelefoons, maar ook voor haar elementen voor platenspelers, waarmee het allemaal begonnen was voor het Japanse merk. Op de High End-beurs in München had ze haar vierde generatie van hun legendarische OC9-serie.

De eerste versie van de serie werd in 1987 uitgebracht en zorgde meteen voor een doorbraak. Deze serie combineerde verschillende technische innovaties.

De vierde generatie werd dit jaar uitgebracht met de nadruk op technische vernieuwing. Alle elementen zijn voorzien van de Dual Moving Coil-structuur. Dit zorgt ervoor dat de audio-informatie nog nauwkeuriger kan worden gescheiden in het linker- en rechterkanaal met als resultaat een scherper stereobeeld.

Voor de prijs vanaf ongeveer €450 heb je een OC9 in je bezit voor je platenspeler. Voor bijna €1000 euro kan je het topmodel kopen. Audio Technica heeft een eigen ruimte ter beschikking op de XFI-beurs waar je niet alleen de OC9-serie, maar ook haar hoofdtelefoons kan beluisteren.

Verkooppunten van het merk audio-technica