Net voor de zomer (2022) van start ging, stelde Tangent Audio ons voor aan twee nieuwe versterkers. Ontdek de PreAmp II en PowerAmpster II. Respectievelijk een voorversterker met bluetooth connectiviteit en een klasse D eindversterker die allebei erg compact zijn opgevat qua design. De apparaten kunnen gekoppeld worden met elkaar dankzij de XLR-aansluitingen. Overigens zijn de twee modellen verkrijgbaar voor een aanvaardbare prijs. 

Met de komst van hun PreAmp II en PowerAmpster II zet het Deense audiobedrijf twee ‘next-gen’ exemplaren in de markt. Hun portfolio wordt zo verder uitgebreid met een hoogwaardig ‘duo’ dat alvast heel wat leuks in petto heeft.

Tangent Audio PreAmp II

Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het hier om een doorontwikkelde variant van de populaire voorversterker die erg in de smaak viel bij het grote publiek. Zijn voorganger had alvast tal van mogelijkheden qua connectiviteit. Denk maar aan bluetooth, optisch digitaal, RCA analoog, … Met de komst van de PreAmp II wordt er een hoofdtelefoonaansluiting toegevoegd. Deze telg kan immers gebruikt worden als hoofdtelefoonversterker.

Maar de echte ‘blikvanger’ van de PreAmp II? Dat is ongetwijfeld de toevoeging van XLR-uitgangen (gebalanceerd). Dat maakt dat je de voorversterker kan koppelen met een eindversterker door gebruik te maken van XLR-kabels.

Tangent Audio PowerAmpster II

Deze volgende generatie eindversterker is vernieuwd met Tangent’s populaire II-ontwerp dat al minstens even compact is als de PreAmp II. Het exemplaar staat bekend om zijn ‘geconcentreerde’ vorm waardoor de versterker weinig plek inneemt. De PowerAmpster II is voorzien van een zeer solide aluminium front.

Maar wat is er nu concreet aangepast? Allereerst beschikt de PowerAmpster II over een ingebouwde voeding. Ter vergelijking, de eerste generatie maakte gebruik van een externe voeding. De klasse D eindversterker kan fungeren als voorversterker voor een draaitafel via de ingebouwde RIAA. Als dat niet leuk is?

Overigens geniet de bluetooth functie van een update. Een belangstellende kan profiteren van de talloze voordelen die Qualcomm 5.0 APTX-HD te bieden heeft. Als je beslist om de PowerAmpster II in huis te halen, kan je deze connecteren met een voorversterker via RCA of XLR. Er wordt een vermogen geleverd van twee keer 100 Watt (stereo). Een ‘bridge mode’ is mogelijk waardoor de versterker 200 Watt (mono) ‘sterk’ wordt.

En dan als laatste rest ons nog de adviesprijs. De PreAmp II haal je in huis voor 199 euro terwijl de PowerAmpster II over de toonbank gaat voor 269 euro. Meer weten? Slechts 1 adres: tangent-audio.com.

Verkooppunten van het merk tangent