Meze Audio verkent nieuwe horizonten met de introductie van hun 109 PRO hoofdtelefoon. In een nieuwsbericht op hun website maakte de Roemeense fabrikant bekend dat er een gloednieuwe over-ear headphone zit aan te komen. Het is hun eerste dynamische open-back exemplaar dat ondertussen al heeft gedebuteerd op CanJam in London. Aanwezige muziekliefhebbers op de show werden in de mogelijkheid gesteld om verschillende combinaties uit te proberen op de stand. Overigens konden de bezoekers het verhaal achter dit beloftevolle product ontdekken. Er wordt verwacht dat de 109 PRO in oktober 2022 op de markt zal komen.

De 109 PRO is Meze’s nieuwste toevoeging aan hun line-up van hoofdtelefoons. Dit model combineert een open achterkant met een ‘walnut wood chamber’ die het onmiskenbare esthetische design van Meze Audio volgt. Het is naar eigen zeggen ontworpen om een uitzonderlijke ‘soundstage’ naar voor te brengen, gecombineerd met een zeer gedetailleerd en omhullend geluid. Inclusief de juiste ‘hoeveelheid’ punch.

Meze Audio 109 PRO

De producent van hoogwaardige belevingsproducten heeft met deze hoofdtelefoon hun doel bereikt. Vol trots stellen ze deze telg dan ook voor aan het grote publiek. De ontwerpers hadden voor ogen om hetzelfde niveau van puur vakmanschap af te leveren als bij de eerdere Empyrean en Elite, maar dan in een lagere prijsklasse.

Meze Audio weet als geen ander dat jij als consument hoge verwachtingen hebt. Bij het maken van de 109 PRO hielden ze dit in het achterhoofd: het doel is om iets te bouwen dat die verwachtingen overtreft. Het bedrijf laat weten dat ze veel middelen hebben ingezet voor de ontwikkeling van het geluid. Meze denkt alvast dat het resultaat subliem is.

“At the core of it all, music is an expression of emotion, a celebration of life and a token of everlasting memories.”

Elke component van de 109 PRO hoofdtelefoon belichaamt dezelfde emotie die muziek laat voelen. Dat gaat van de hoogwaardige materialen tot de ingewikkelde technieken. Meze Audio blijft wederom trouw aan hun ‘filosofie’. Aldus Antonio Meze (hoofdontwerper en oprichter) van Meze Audio. Gebruikte materialen zijn onder andere walnotenhout, zink en mangaanstaal.

Helaas is er op het moment van schrijven nog niet meer informatie bekend omtrent de 109 PRO. Gezien de eerste leveringen momenteel gepland staan voor oktober 2022, denken we dat het nog even wachten zal zijn vooraleer Meze Audio meer informatie deelt.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Dan kan je je, indien gewenst, inschrijven op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Verkooppunten van het merk meze